Ελληνοτουρκικά

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι ΕΔ: Μονάδες επιφανείας & υποβρύχια «σαρώνουν» το Αιγαίο - Ηχηρό μήνυμα αποτροπής προς την Άγκυρα

Ενόψει τουρκικών προκλήσεων, το πανίσχυρο Πολεμικό Ναυτικό μας λαμβάνει μέτρα για αντιμετώπιση κάθε πιθανής απειλής. Κατά μήκος του Αιγαίου έχουν αναπτυχθεί μονάδες επιφανείας οι οποίες, κατά πάσα πιθανότητα, συνοδεύονται από υποβρυχία.

Η κανονιοφόρος ΑΗΤΤΗΤΟΣ και η ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ, έχουν αναπτυχθεί σε Ρόδο και Καστελλόριζο αντίστοιχα, περιοχές τις οποίες η τουρκική "πολεμική μηχανή" έχει βάλει στο μάτι.

Ωστόσο, τα νησιά μας προστατεύονται από τον ελληνικό στρατό σε στεριά, θάλασσα και αέρα. Όπως έχουμε αναφέρει, πραγματοποιήθηκαν μαζικές μετακινήσεις πυραύλων MLRS, ενώ οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι έτοιμες να «τεμαχίσουν» κρίσιμες υποδομές όποτε χρειαστεί.

Είναι γεγονός πλέον ότι ο ελληνικός στρατός παίρνει σοβαρά αποτρεπτικά μέτρα, ενόψει δύο σημαντικών γεγονότων από τουρκικής πλευράς στην περιοχή του Αιγαίου και την κυπριακής ΑΟΖ το επόμενο διάστημα.

Η μετακίνηση άγνωστου αριθμού πολλαπλών εκτοξευτών MLRS και άλλων κινήσεων αποτελεί ουσιαστικά επιβεβαίωση ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και η ηγεσία της…αγρυπνούν και αναμένουν.

Η Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού Κ/Φ ΑΗΤΤΗΤΟΣ (Ρ-268) έπιασε Λιμάνι στο νησί των Ιπποτών, υπερήφανη και δυναμική παρουσία στα νερά του Αιγαίου, αναφέρει το veteranos.

Κεντρική απεικόνιση του θυρεού είναι η δυναμική φιγούρα της Κ/Φ ΑΗΤΤΗΤΟΣ (Ρ-268) εν πλω με μεγίστη ταχύτητα.

Η Ελληνική Σημαία, που κυματίζει περήφανα στον ιστό, σύμβολο της αποστολής της να προβάλλει τα χρώματά της σε όλο το Ανατολικό Αιγαίο και όπου κληθεί, αλλά και της υπεράσπισης του φυσικού της χώρου, δηλαδή των θαλασσίων συνόρων μας.

Παράλληλα, το Πολεμικό Ναυτικό σαρώνει τη θάλασσα του Αιγαίου, καθώς η φρεγάτα ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ πραγματοποιεί περιπολίες στη νοτιοανατολική Ελλάδα, σε κρίσιμες περιοχές γύρω από το Καστελλόριζο.

https://www.youtube.com/watch?v=__27yxBjMxE

Τεχνικά Χαρακτηριστικά της Κ/Φ Η Κ/Φ ΑΗΤΤΗΤΟΣ (Ρ-268) του ΠΝ

Μέγιστο μήκος: 56,5 μ
Μέγιστο πλάτος: 10 μ
Μέγιστο βύθισμα: 3,6 μ
Εκτόπισμα: 575 τόνοι
Μέγιστη ταχύτητα: 22 κόμβοι
Μέγιστη ακτίνα ενεργείας: 2000 ν.μ.
Ενδιαιτήσεις: 71 άτομα
Κύριες Μηχανές: Δύο Wartsila Diesel 16 V 25 2 X 5000 HP
Γεννήτριες ισχύος: Τρείς DEMP / MAN , με ισχύ 3 X 184 Kwatt
RHIB : Δύο Barracuda 7 μ, με 2Χ150 ΗΡ έκαστη (ταχύτητα 60 κόμβοι)

ΟΠΛΙΣΜΟΣ

1 OTOMELARA 3» (76mm)/62
1 OTOBREDA 40mm/70
2 RHEIMENTALL 20mm
16 ΝΑΡΚΕΣ MK 55
ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ
LIROD MK 2 / TV CAMERA (FC)
MIRADOR TVT-IRT Camera, Laser Firing Mode
VARIANT Air-Surface Radar
BridgeMaster E (Decca) NAVRAD
RL80C MARPA (Raytheon) NAVRAD
p268new
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ESM / DR 3000 SLW
CHAFFS / SRBOC MK 36 (2X6)
ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
TACTICOS (SMCS) / LINK 11

ΠΛΗΡΩΜΑ

Αξιωματικοί: 7
Υπαξιωματικοί: 43
Ανδρες Ειδικών Δυνάμεων: 21

Γενικά χαρακτηριστικά ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ

Μήκος: 61.9m Πλάτος:9.5m Βύθισμα:2 m Εκτόπισμα:660tn

Μέγιστη Ταχύτητα: 34.5 knots Αυτονομία:Πάνω από 1000 ν.μ.

Οπλισμός : 1.Οκτώ (8) Κ/Β EXOCETMM40 BLK2 2.1ΠΒ76mm/62 SUPER RAPIDO 3.Δύο (2) ΠΒ 30mm OTO BREDA 4.Αντιβληματικό (CIWS) : A/A Σύστημα: GMLS RAM

Πρόωση : Τέσσερις κύριες μηχανές MTUμε μέγιστη ιπποδύναμη 5790HPανα μηχανή.
Πλήρωμα: 45 άνδρες

https://www.youtube.com/watch?v=ndcRi8jTv1Q

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...