Κοινωνία

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 25χρονου Εύζωνα – «Παρακαλούσα να ακούσω την καρδιά του να χτυπήσει»


Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του άτυχου 25χρονου Εύζωνα, Σπύρου Θωμά, περιγράφει την τραγική στιγμή που έμαθε για τον θάνατο του γιου του και είδε για πρώτη φορά το άψυχο σώμα του.

«Την Πέμπτη στις 11 έλαβα ένα τηλέφωνο από τον λοχαγό του γιου μου. Αμέσως το νου μου πήγε στις κομπίνες με τα τηλέφωνα και ήμουν ψυχρός. Μου είπε πως ο γιος μου έπεσε από το κρεβάτι και πάει στο 401. Είπα στη γυναίκα μου πως πάω Αθήνα.

Μετά με ξαναπήραν και μου είπαν πως του κάνουν ανανήψεις. Λέω “ακόμη δεν έχει επανέλθει;”. Φτάσαμε στην Αθήνα στο 401. Όταν είδα τον κόσμο να περιμένει απ’ έξω κατάλαβα. Κατέβηκα και είπα “γιατί αυτή η υποδοχή αφού δεν μας ξέρετε;”.

Πέρασα μέσα και είδα τον γιο μου στο κρεβάτι επάνω. Έπεσα πάνω στο στήθος του, τον φίλαγα και παρακαλούσα να ακούσω την καρδιά του να χτυπήσει. Να ακούσω έναν ήχο. Μάταια όμως», είπε δακρυσμένος ο πατέρας του Σπύρου Θωμά, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη (21/2).

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (21/2), ο Σπύρος Θωμάς πραγματοποίησε  την πρώτη σκοπιά του στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τις 13:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης και στη συνέχεια επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς.

Αργότερα, πραγματοποίησε και την επόμενη βάρδια του στον Άγνωστο Στρατιώτη από τις 19:00 έως τις 20:00 το απόγευμα.

Επέστρεψε από την σκοπιά του στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς, χωρίς να αναφέρει κάποια ενόχληση και έπεσε να κοιμηθεί.

Γύρω στις 10μμ, οι συνάδελφοι του επιχείρησαν να τον ξυπνήσουν για να παρουσιαστεί στο βραδινό προσκλητήριο. Ο άτυχος στρατιώτης σηκώθηκε κανονικά από το κρεβάτι του, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε. Όταν πήγε στο νοσοκομείο όλα είχαν τελειώσει…

https://player.vimeo.com/video/319451699?app_id=122963

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...