Αρχείο

Προς ανάφλεξη στην Ουκρανία - Αμερικανικό κατασκοπευτικό σε επιχείρηση αναγνώρισης στην Κριμαία - Ξεκίνησε από την Ελλάδα

Η πορεία του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους ξεκίνησε από την Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποίησε αναγνώριση κοντά στην ακτή της χερσονήσου της Κριμαίας, λίγο μετά από την επίθεση ουκρανικών drones στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Aεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποίησε αναγνώριση κοντά στην ακτή της χερσονήσου της Κριμαίας, σύμφωνα με το σύστημα παρακολούθησης PlaneRadar.

Το αναγνωριστικό αεροπλάνο Boeing RC-135V με αριθμό 64-14846 και το διακριτικό MITE21 απογειώθηκε από αεροπορική βάση στην Ελλάδα, στις 08:35 ώρα Μόσχας.

Στις 8:45 ώρα Μόσχας, το Boeing έφτασε στη Μαύρη Θάλασσα και στη συνέχεια προχώρησε στη διεξαγωγή αναγνωριστικής πτήσης κοντά στις ακτές της Κριμαίας, όπου πιθανώς βρίσκονται ακόμα ρωσικά στρατεύματα, καθώς η Μόσχα έχει φροντίσει να αποστείλει τα κατάλληλα μηνύματα κατά πάντων στην περιοχή.

Πραγματοποίησε αρκετές φορές διέλευση από τα σύνορα της χερσονήσου και στη συνέχεια επέστρεψε στο αεροδρόμιο από όπου ξεκίνησε. Το RC-135V βρέθηκε στην καθορισμένη περιοχή για περίπου τρεις ώρες.

Πρόσφατα, η δραστηριότητα των ξένων αναγνωριστικών αεροσκαφών, ιδίως των αεροσκαφών των ΗΠΑ, αυξήθηκε στα ρωσικά σύνορα.

​Σύμφωνα με το Sputnik, την περασμένη εβδομάδα, δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών εντοπίστηκαν κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Υπενθυμίζουμε πως χθες, τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο του Ντονέτσκ. Οι δύο εκρήξεις έγιναν κοντά στο ξενοδοχείο όπου διαμένει αντιπροσωπεία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), όπως δήλωσαν τη Δευτέρα οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR).

Με τις δυνάμεις της Ουκρανίας να δραστηριοποιούνται, τους Ρώσους να έχουν περικυκλώσει το Κίεβο και τις ΗΠΑ να παρεμβαίνουν σε κάθε ευκαιρία, είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως η κατάσταση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα εύφλεκτη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί επεισόδιο.

Εξάλλου, η ξαφνική κινητοποίηση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κριμαία προ εβδομάδας περίπου, μόνο τυχαία δεν είναι. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 500 στρατιώτες της στρατιωτικής δύναμης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έλαβαν μέρος σε μια τακτική άσκηση στη χερσόνησο της Κριμαίας, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του στόλου.

«Οι μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού μιας χωριστής ακτοπλοϊκής ταξιαρχίας των στρατιωτικών σωμάτων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν ασκήσει τακτικές ασκήσεις σε επιτόπια εκπαίδευση στην Κριμαία με συμμετοχή περισσότερων από 500 στρατιωτών και πάνω από 100 κομμάτια κρίσιμου στρατιωτικού εξοπλισμού όπως τα Τ-72B3 άρματα μάχης, τους BTR-80 τεθωρακισμένους μεταφορείς προσωπικού και στρατιωτική αεροπορία της Νότιας Στρατιωτικής Επαρχίας», αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο.

https://twitter.com/ua4wiy_/status/1097371444605014016

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...