Ρωσία

«Ποσειδώνας»: Το πρώτο βίντεο από τις δοκιμές του υποβρύχιου drone του Πούτιν

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο από δοκιμή του «Ποσειδώνα», του υποβρύχιου πυρηνοκίνητου drone της Ρωσίας.  

Το συγκεκριμένο drone, που έως τώρα ήταν γνωστό με την κωδική ονομασία Status-6, στο μέλλον θα είναι σε κανονικό επανδρωμένο υποβρύχιο και θα χρησιμοποιείται όταν είναι απαραίτητο. Διαθέτει δικό του «μίνι» πυρηνικό αντιδραστήρα και μπορεί να προσεγγίσει εχθρική περιοχή σε χαμηλές ταχύτητες, σε μεγάλα βάθη.

Αν ανιχνεύσει ότι το εντοπίζουν, μπορεί να αυξήσει κατά πολύ την ταχύτητά του και να ξεπεράσει τον «διώκτη» του, για να επιστρέψει στη συνέχεια σε κατάσταση «stealth», σύμφωνα με το RT. Μόλις βρει τον στόχο του, μπορεί να πυροδοτήσει πυρηνική κεφαλή, προκαλώντας καταστροφές σε πολύτιμα εχθρικά «ατού», όπως μια ναυτική βάση ή ένα αεροπλανοφόρο.

https://youtu.be/ySZuRs3DxK4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...