Επιστήμες Υγείας

Ιατρικό θαύμα: Μωρό που ζύγιζε μόλις 268 γραμμάρια πήρε εξιτήριο και χαίρει άκρας υγείας!

Ένα ιατρικό θαύμα συντελέστηκε στην Ιαπωνία, καθώς το πιο μικρό μωρό του κόσμου, που γεννήθηκε την 22η εβδομάδα της κύησης με μόλις 268 γραμμάρια βάρος, πήρε εξιτήριο, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα θέμα με την υγεία του. Δέν είναι τυχαίο πως στην Ιαπωνία το ποσοστό πιβίωσης των πρόωων βρεφών αγγίζει το 90%.

Ενα αγοράκι, που γεννήθηκε στην 22η εβδομάδα με βάρος μόλις 268 γραμμάρια και τους τελευταίους 5 μήνες νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών της πανεπιστημιακής κλινικής Keio στο Τόκιο, κατάφερε και πήρε εξιτήριο και μάλιστα χωρίς προβλήματα υγείας.

Όλα τα προγνωστικά ήταν εναντίον του, αφού οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν αναπτυσσόταν κανονικά και είχαν προετοιμάσει τους γονείς για το χειρότερο ενδεχόμενο. Ωστόσο, το μωρό εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, όπου σταδιακά αποκαταστάθηκαν τα αναπνευστικά προβλήματα και η σίτισή του.

Ύστερα από 5 μήνες νοσηλείας, το αγοράκι έφτασε τα 3,2 κιλά και οι γιατροί αποφάσισαν να το στείλουν σπίτι. Μάλιστα, το εξιτήριο δόθηκε δύο μήνες νωρίτερα απ’ ότι αρχικά εκτιμούσαν οι γιατροί.

Μέχρι σήμερα, κανένα άλλο βρέφος με τόσο μικρό βάρος γέννησης δεν έχει καταφέρει να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο χωρίς προβλήματα υγείας.  Το «ρεκόρ» κατείχε μέχρι σήμερα ένα αγοράκι που γεννήθηκε το 2009 στη Γερμανία και ζύγιζε 274 γραμμάρια. Το μικρότερο κορίτσι γεννήθηκε επίσης στη Γερμανία, το 2015, και ζύγιζε 252 γραμμάρια.

Η Ιαπωνία θεωρείται μια απο τις πιο προηγμένες χώρες στη νεογνική φροντίδα και την περίθαλψη των πρόωρων βρεφών, με ποσοστό επιβίωσης σχεδόν 90%.

Παγκοσμίως, τα διαθέσιμα στοιχεία αναφέρουν 23 βρέφη που έχουν επιζήσει με βάρος γέννησης μικρότερο από 300 γραμμάρια. Το «Μητρώο των Μικρότερων Βρεφών», που διατηρείται στο Πανεπιστήμιο της Άϊοβα έχει ως παλιότερη καταχώρηση ένα κορίτσι που γεννήθηκε το 1936 στο Σικάγο, με βάρος γέννησης 373 γραμμάρια.  Πρόωρα βρέφη που γεννιούνται με βάρος μικρότερο του ενός κιλού συνήθως κινδυνεύουν από βαριές λοιμώξεις, καρδιακή ανεπάρκεια και αναπνευστικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...