Κοινωνία

Η συγκλονιστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα: Έτσι παρασύρθηκε ο αγρότης από το χείμαρρο στην Κρήτη (Βίντεο)

Αγωνία για τον αγρότη καθώς οι ώρες περνούν και δεν έχει εντοπιστεί από τις αρχές ακόμα.

"Του φώναζα να πηδήξει αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε" λέει αυτόπτης μάρτυρας των δραματικών γεγονότων. Συγκλονίζει η σύζυγος του πολύτεκνου κτηνοτρόφου. Λιώνουν από αγωνία τα πέντε παιδιά τους. Αποκλεισμένα χωριά και κατεστραμμένα γεφύρια συνθέτουν το σκηνικό της καταστροφής. Έπεσαν 300 χιλιοστά βροχής στα Χανιά έως το απόγευμα της Δευτέρας. Η εντολή Τσίπρα.

Σε εξέλιξη στην περιοχή του ποταμού Βατουδιάρη στον Αποκόρωνα στα Χανιά, είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 61χρονου κτηνοτρόφου που παρασύρθηκε χθές το πρωί από χείμαρρο.

Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της 3ης ΕΜΑΚ και εθελοντών ομάδα βατραχανθρώπων, αλλά και ειδικό πεζοπόρο τμήμα από την Αθήνα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η επιχείρηση αναζήτησης είναι καλύτερες, καθώς η στάθμη του ποταμού έχει πέσει ενώ έχουν κοπάσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μαρτυρία για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο

Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον άτυχο κτηνοτρόφο λύνει τη σιωπή του στο newsit.gr. Περιγράφει τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά του και εύχεται να ακούσει σύντομα μια ευχάριστη είδηση.

Όπως μας λέει, όταν ο 61χρονος έδινε μάχη για τη ζωή του, ο ίδιος βρισκόταν λίγα μέτρα πιο πέρα, μαζί με τη γυναίκα του κτηνοτρόφου. Δυστυχώς ήταν αδύνατον να βοηθήσουν.

https://www.youtube.com/watch?v=I_uwj81V8Jc

Όπως είπε στο newsit.gr, ο δήμαρχος Αποκωρόνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο άτυχος άντρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, του ποταμού Βατουδιάρη στα Χανιά, πολύ κοντά στη γυναίκα του. «Ο 61χρονος ανέβηκε στην καρότσα φορτηγού και κρατούσε την ομπρέλα του. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου παρασύρθηκε και χάθηκε από το οπτικό πεδίο του συγχωριανού του» λέει ο κύριος Κουκιανάκης.

https://www.youtube.com/watch?v=oKPzjbG9gSk

Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 60 πυροσβέστες, ενώ από την Αθήνα έφθασαν χθες εξειδικευμένοι δύτες της ΕΜΑΚ που συμμετέχουν στην αγωνιώδη αναζήτηση. Οι έρευνες συνεχίζονται και με πλωτά μέσα που διατέθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, ενώ καθοριστικής σημασίας θεωρείται η πτήση drones που είχαν αξιοποιηθεί και στην πρόσφατη επιχείρηση στον Γεροπόταμο στη Μεσσαρά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...