Κόσμος

Η έκρηξη της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Παρίσι- Δείτε το βίντεο


Συναγερμός σήμανε την Κυριακή (17.2.2019) στο Παρίσι και συγκεκριμένα στη συνοικία Πορτ ντε λα Σαπέλ.
Ο λόγος για την αναστάτωση είναι μία ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας που είχε ρίξει αεροπλάνο στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Για την επιχείρηση, σχεδόν 1.800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και αναστάτωση επικράτησε στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς.

Η εξουδετέρωση της βόμβας πραγματοποιήθηκε σε ένα εργοτάξιο, όπου και ανακαλύφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου, κοντά στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο, στο βόρειο Παρίσι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Παρίσι: Αναμνηστικό γερμανικής Κατοχής
Η βόμβα μετακινήθηκε αργά το πρωί της Κυριακής (17.2.2019) και τοποθετήθηκε σ’ ένα ειδικό κιβώτιο. Ένα σύστημα πυροδότησης προκάλεσε στη συνέχεια την έκρηξη του μηχανισμού.

“Η επιχείρηση καταστροφής της βόμβας εξελίχθηκε χωρίς απρόοπτα. Τέλος στους περιορισμούς που επιβλήθηκαν και απενεργοποίηση του πυρήνα ενημέρωσης του κοινού”, ανακοίνωσε η αστυνομία με μήνυμά της στο Twitter.

https://twitter.com/srbnews0/status/1097154624862208000?ref_src=twsrc%5Etfw

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας απαίτησε “την εκκένωση (…) σημαντικού τμήματος της συνοικίας Πορτ ντε λα Σαπέλ και την απομάκρυνση 300 ανθρώπων στο γειτονικό Σεν – Ντενί”, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι δύο κοινότητες διέθεσαν γυμναστήρια για να τους υποδεχθούν.

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε και στα δρομολόγια των τρένων από και προς τον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...