Ρωσία

Επίδειξη ισχύος: Τα νέα κορυφαία όπλα της Ρωσίας στην Έκθεση IDEX 2019 (βίντεο)


Εντυπωσιακή είναι η παρουσία της Ρωσίας στην Διεθνή Αμυντική Έκθεση IDEX 2019. Με την συγκεκριμένη έκθεση, η Μόσχα διαθέτει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να παρουσιάσει την πρόοδο που έχει σημειώσει στο χώρο των οπλικών συστημάτων.

Περισσότερες από 65 ρωσικές εταιρείες προγραμματίζεται να συμμετάσχουν στην Διεθνή Αμυντική Έκθεση IDEX 2019, η οποία ξεκίνησε στο Αμπού Ντάμπι, στα ΗΑΕ την Κυριακή.

1. Ναυτική έκδοση του Pantsir-ME

Η Μόσχα φέρνει το ναυτικό πυργίσκο Pantsir-ME («Shell») στην εξαγωγική αγορά. Οπλισμένο με δύο περιστρεφόμενα εξάκαννα πολυβόλα και οκτώ πυραύλους, μπορεί να χτυπήσει τέσσερις στόχους ταυτόχρονα,
2. Buk «on steroids»

Το Viking είναι μια αναβαθμισμένη εξαγωγική έκδοση του συστήματος αεράμυνας Buk-M3. Το Viking μπορεί να μπλοκάρει περισσότερους στόχους και να εκτοξεύει περισσότερους πυραύλους — μέχρι έξι το καθένα — και να καταρρίπτει εχθρικά αεροσκάφη από 65 χιλιόμετρα (40 μίλια) μακριά.

Buk-M3
3. Καταστροφέας οχυρώσεων

Οι ρουκέτες S-13T αέρος εδάφους είναι σε θέση να διαπεράσουν παχιά θωράκιση, πριν καταστρέψουν τους στόχους εδάφους, τονίζει ο Στρατός. Έχουν σχεδιαστεί για να εξουδετερώνουν υπόστεγα και υπόγεια κέντρα διοίκησης με ισχυρά κύματα εκρήξεων που δημιουργούνται από τα θερμοβαρικά πυρομαχικά των πυραύλων.


4. «Σκληρό» άρμα μάχης

Δείτε εδώ

Το εξαγωγικό μοντέλο του υψηλής τεχνολογίας κύριου άρματος μάχης T-90MS μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τις χώρες της ερήμου, επειδή μπορεί να λειτουργήσει κάτω από θερμότητα 50 βαθμών Κελσίου. Οι δοκιμές έδειξαν επίσης ότι είναι εξίσου καλό κατά τη διέλευση των πλωτών οδών και άλλων εμποδίων.

5. Kalashnikov καμικάζι

Σχεδιασμένο από μια θυγατρική εταιρεία κατασκευής UAV της θρυλικής εταιρείας κατασκευής φορητών όπλων Kalashnikov, ο πύραυλος KYB ('Cube') εκρήγνυται καθώς φτάνει στο στόχο. Είναι σε θέση να πετάξει με ταχύτητα έως και 130 km / h (81 mph) και θεωρείται «πολύ δύσκολο να καταρριφθεί με συμβατικές μεθόδους άμυνας», διατείνονται οι κατασκευαστές του.

6. Η θωρακισμένη λιμουζίνα του Πούτιν

Όπως αναφέρει το RT, Η Μόσχα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να προωθήσει την πολυτελή μάρκα τεθωρακισμένων λιμουζίνων της, την Aurus, η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Αμπού Ντάμπι. Τα αλεξίσφαιρα οχήματα της γραμμής Kortezh χρησιμοποιούνται από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους στη Ρωσία.

7. AKs για τους Σαουδάραβες

Η Ρωσία άρχισε να στέλνει στο Ριάντ τα τουφέκια εφόδου AK-103, μία από τις πιο προηγμένες εκδόσεις του μυθικού τυφεκίου Kalashnikov. Οι δύο χώρες εργάζονται τώρα για να οριστικοποιήσουν το πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα για την συμπαραγωγή των όπλων αυτών στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας.

8. Νέες συνομιλίες για το S-400

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία διεξήγαγαν «πρόσθετες διαβουλεύσεις» σχετικά με τη σύμβαση αγοράς του αντιαεροπορικού συστήματος S-400, όπως επιβεβαίωσε ένας ανώτερος αξιωματικός των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το Ριάντ συμφώνησε επισήμως να αγοράσει το οπλικό σύστημα το 2017.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...