Κόσμος

Αυτό είναι πιο πυκνοκατοικημένο μέρος του κόσμου (βίντεο)

Στο νησί που το μέγεθος του δεν ξεπερνά το ενάμισι γήπεδο ποδοσφαίρου, υπάρχουν 90 σπίτια, ένα εστιατόριο, ένα μπαρ και ένα σχολείο ενώ οι κάτοικοι εργάζονται είτε ως ψαράδες είτε στα γύρω νησιά.

Το νησί του συμπλέγματος Archipelagos του San Bernando, Santa Cruz Del Islote, που σε μέγεθος ισούται με περίπου ενάμιση γήπεδο ποδοσφαίρου, είναι το πιο πολυκατοικημένος μέρος του κόσμου, καθώς στα μόλις 0.012 τετρ. χλμ. της επίπεδης έκτασής του ζούνε 1,200 άτομα, 4 φορές η αναλογία του Μανχάταν με άλλα λόγια.

Σύμφωνα με τον μύθο, περίπου 150 χρόνια πριν, κάποιοι ψαράδες από το Μπαρού ανακάλυψαν αυτό το μικρό νησάκι, το οποίο δεν είχε κουνούπια, πράγμα σπάνιο για την περιοχή.

Οι ψαράδες αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν και όπως λέγεται εκείνος ήταν ο καλύτερος ύπνος που είχαν κάνει και γι αυτό αποφάσισαν να ζήσουν εκεί.

Φυσικά δεν υπάρχουν οχήματα μιας και κάποιος χρειάζεται μόλις 2 λεπτά για να πάει από την ανατολική στη δυτική πλευρά του νησιού.

Μπορεί να μην υπάρχει υδροδότηση και το ρεύμα να υπάρχει για λίγες μόνο ώρες τη μέρα, μέσω φωτοβολταϊκών, όμως οι κάτοικοι εξακολουθούν να θεωρούν το νησί τους έναν επίγειο παράδεισο και δηλώνουν πως μόνο νεκροί θα φύγουν καθώς… δεν υπάρχει άλλος χώρος στο νεκροταφείο.

https://www.youtube.com/watch?v=G63TF6OMa_8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...