Αρχείο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ξαφνική κινητοποίηση των ρωσικών ΕΔ - Πάνω από 500 κομάντο σε τακτικές επιχειρήσεις στην Κριμαία - «Παρέλυσαν» οι Ουκρανοί


Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Αφωνία επικρατεί στο ουκρανικό καθεστώς από την ξαφνική κινητοποίηση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία. Μόλις δύο μέρες μετά από τις συνεχόμενες ρίψεις πυραύλων από Tu-95MS κοντά στα σύνορα, εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες πραγματοποίησαν επιχειρήσεις στην Κριμαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωσικά Su-33s, Su-25UTGs και Su-30SMs θα μετασταθμεύσουν στην Κριμαία για δύο μήνες. Εκεί θα πραγματοποιηθούν προσομοιωμένες ασκήσεις καταστρώματος για πιλότους, μηχανολογικό και τεχνικό προσωπικό.

Όπως είχε αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, περιπλέκεται η κατάσταση ταυτόχρονα σε Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα, με τις ΗΠΑ να ετοιμάζονται να κάνουν και εκεί αισθητή την στρατιωτική παρουσία τους, ειδικά μετά την απόσυρση από την συνθήκη μεσαίων βαλλιστικών πυραύλων INF.

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS πραγματοποίησαν πρωτοφανή, για την εποχή και τα δεδομένα, άσκηση εκτόξευσης πυραύλων (χωρίς πυρηνική γόμωση) σε χερσαίες εγκαταστάσεις του «εχθρού» σε αρκετές ρωσικές περιοχές κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας.

Τώρα, περισσότεροι από 500 στρατιώτες της στρατιωτικής δύναμης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έλαβαν μέρος σε μια τακτική άσκηση στη χερσόνησο της Κριμαίας, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του στόλου.

"Οι μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού μιας χωριστής ακτοπλοϊκής ταξιαρχίας των στρατιωτικών σωμάτων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν ασκήσει τακτικές ασκήσεις σε επιτόπια εκπαίδευση στην Κριμαία με συμμετοχή περισσότερων από 500 στρατιωτών και πάνω από 100 κομμάτια κρίσιμου στρατιωτικού εξοπλισμού όπως τα Τ-72B3 άρματα μάχης, τους BTR-80 τεθωρακισμένους μεταφορείς προσωπικού και στρατιωτική αεροπορία της Νότιας Στρατιωτικής Επαρχίας", αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι στρατιώτες απώθησαν μια επίθεση από "σαμποτέρ" σε ένα από τα αεροδρόμια. Ο "εχθρός" πέταξε ένα drone στον ενάεριο χώρο του αεροδρομίου ως αντιπερισπασμό των κύριων δυνάμεων φρουράς. H ανταπόκριση των αντιαεροπορικών συστημάτων Pantsir και πυροβόλων όπλων ήταν εντυπωσιακή και άμεσα "κατέστρεψαν" το UAV.

Ταυτόχρονα, μια άλλη ομάδα κατόρθωσε να διεισδύσει στην επικράτεια του αεροδρομίου της ναυτικής αεροπορίας και με μια μάχη να καταλλάβει το κτίριο των μαθημάτων εκπαίδευσης πιλότων. Ωστόσο, το συντομότερο δυνατόν, οι "μαχητές" εγκλωβίστηκαν στο κτίριο και στη συνέχεια κρατήθηκαν από αντιτρομοκρατικές μονάδες που έφτασαν στα νέα θωρακισμένα οχήματα Typhoon-K και στους τεθωρακισμένους μεταφορείς προσωπικού BTR-82AM.

Επιπλέον, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου, τα στρατεύματα, με αεροπορική υποστήριξη, ασκούν επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις, οργάνωση και καμουφλάρισμα θέσεων, τοποθέτηση ναρκών, τακτικές ενέδρες, επιχειρήσεις αναγνώρισης και προσγείωση κινητών ομάδων πίσω από τις θέσεις του εχθρού.

Ένα από τα κύρια καθήκοντα της άσκησης ήταν να δοκιμάσει τις δεξιότητες και την ικανότητα των διοικητών, να λαμβάνουν ανεξάρτητα αποφάσεις και αυτοσχέδια δράση, ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση του πεδίου μάχης.

"Η ηγεσία του Στρατού αξιολόγησε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο την απόδοση των διοικητών που επέδειξαν πρωτοβουλία και επινοητικότητα για την αντιμετώπιση των καθηκόντων που τους είχαν τεθεί», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου.

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/201902120927-r2fp.htm/player/

https://twitter.com/Liveuamap/status/1094689517796278274

https://twitter.com/WarshipPorn/status/1095332589781639168

https://twitter.com/RUSexercises/status/1095146988637569024

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...