Κύπρος

Έτοιμοι οι 4 πρώτοι τόμοι του Φακέλου Κύπρου - Αναμένεται να ξεπεράσουν τους 20

Πρόκειται για το πρώτο μέρος μίας εργασίας που πρόκειται να διαρκέσει πολύ καιρό. Είναι έτοιμοι οι 4 πρώτοι τόμοι του Φακέλου της Κύπρου και αναμένεται να φτάσουν τους 20.

Στη Διεύθυνση του «Φιλελευθέρου» παρέδωσε το πρωί της Τετάρτης τους τέσσερις πρώτους τόμους του Φακέλου της Κύπρου ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης.Σε μια σεμνή συνάντηση στα γραφεία της εφημερίδας, ο Πρόεδρος της Βουλής, παραδίδοντας τους τόμους στον εκδότη του «Φιλελευθέρου», Νίκο Παττίχη, διεμήνυσε την ιστορική τους σημασία. Όπως είπε, οι τόμοι συνολικά αναμένεται να ξεπεράσουν τους 30 με την ελπίδα ότι στα μέσα του 2020 θα είναι ολοκληρωμένο το παρόν έργο.

Χαρακτηρίζοντας «επιθυμία του κυπριακού λαού» αυτό που πέτυχε η Βουλή των Ελλήνων και η Βουλή των Αντιπροσώπων, ο κ. Συλλούρης εξήρε την πολιτική διάθεση και τον αποφασιστικό ρόλο του Ελλαδίτη ομολόγου του, Νίκου Βούτση.Όπως εξήγησε, η πράξη αυτή δεσμεύει όλους πολιτικά, ούτως ώστε να δοθούν κι άλλα στοιχεία είτε από το Υπουργείο Άμυνας είτε από το Υπουργείο Εξωτερικών είτε από μυστικές υπηρεσίες ή από ιδιώτες.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε ενδεικτικά τι επιτεύχθηκε μέσω αυτής της πράξης. Πρώτον, επληρώθηκε η απαίτηση και η επιθυμία, δεύτερον, συμφωνήθηκε να δοθούν τα πάντα στη δημοσιότητα, επεξηγώντας ότι οι τόμοι υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία και στο διαδίκτυο.Εξέφρασε την άποψη ότι «δεν θα μάθουμε όλη την αλήθεια» αλλά προστίθενται κάποια σημαντικά στοιχεία. Τα περισσότερα, όπως εξήγησε, είναι μαρτυρίες «που επιδέχονται αμφισβήτησης».

Μιλώντας για δύο κατευθύνσεις, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως πρέπει αφενός να βρεθούν περισσότερα στοιχεία είτε από άτομα είτε από αρμόδιες υπηρεσίες και αφετέρου να στηθεί ένας μηχανισμός που να δέχεται μαρτυρίες «για το ίδιο γεγονός».Η επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής πραγματοποιήθηκε από τις 9:30 μέχρι τις 10:30.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...