Κόσμος

Τα Σκόπια γίνονται βάση χημικών όπλων του ΝΑΤΟ: «Φορτώνουν» ουράνιο & σαρίν στο Κρίβολακ - Οικολογική απειλή για την Ελλάδα

Άσχημα μαντάτα μας φέρνει ο Σέρβος πολιτικο-στρατιωτικός αναλυτής Μίροσλαβ Λαζάνσκυ, μετά την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ σχετικά με το πεδίο βολής στο Κρίβολακ, μερικά χλμ από την Βόρεια Ελλάδα, λόγω της χρήσης από την συμμαχία βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου και χημικών, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο και τον σερβικό τύπο.   

«Το Κρίβολακ θα μετατραπεί στο σκοπιανό-Bondsteel, που είναι η βάση των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ η συμφωνία ανάμεσα στην "Β.Μακεδονία" και το ΝΑΤΟ είναι έτοιμη», δηλώνει ο ίδιος.

Ο Σέρβος Αντισυνταγματάρχης ε.α. Ljuban Karan ισχυρίζεται ότι σε μια τόσο μικρή περιοχή δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα δημιουργίας εκπαίδευσης στρατιωτικών μονάδων, ενώ οι βολές απαγορεύονται.

Για αυτό αυτή η περιοχή θα μετατραπεί σε περιοχή δοκιμής χημικών όπλων, όπως το σαρίν και το αέριο μουστάρδας (που χρησιμοποιείται από τρομοκράτες στη Συρία και το Ιράκ), καθώς και ως πεδίο βολής βλημάτων απεμπλουτιμένου ουρανίου.

«Το ΝΑΤΟ γνωρίζει πολύ καλά γιατί επέλεξε τον Κρίβολακ. Αυτό είναι ένα πεδίο που έχει, λόφους, δάση, άμμο, και το μέρος που μοιάζει με έρημο, ενώ ολόκληρο το πεδίο βολής διέρχεται ο Αξιός ποταμός (Βαρδάρης για τους Σλάβους), και είναι ιδανικός για στρατιωτικές δραστηριότητες.

 Εκτός από αυτό πρέπει να προστεθεί και η συχνή αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών, ενώ μια τέτοια ατμόσφαιρα αδύνατο να βρεθεί αλλού στην Ευρώπη» εξηγεί ο Karan.

Το πεδίο βολής του Κρίβολακ

- Δημιουργήθηκε με απόλυτη μυστικότητα από το 1963 έως το 1969.

- το αποκαλούν "διαμάντι που δεν έχει παραδοθεί"

- βρίσκεται στην κοιλάδα Tikvesh, ανάμεσα στην κεντρική και τη νότια Β.Μακεδονία.

- Η πλησιέστερη πόλη με το όνομα Kavadarci απέχει περισσότερο από 20 χιλιόμετρα.

- Έχει 22 χιλιόμετρα μήκος, 18 χιλιόμετρα πλάτος

- Οι αποθήκες του έχουν μεγάλες δυνατότητες αποθήκευσης ποσότητας διαφορετικών βαρέων όπλων και υλικών.

- Θα χρησιμοποιηθεί για διεξαγωγή πραγματικού χημικού πολέμου, με χρήση χημικών όπλων όπως το σαρίν και το αέριο μουστάρδας (που χρησιμοποιείται από τρομοκράτες στη Συρία και το Ιράκ).

- Θα αποτελέσει πεδίο βολής πυραύλων αεροσκαφών Α-10 με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου.

- θα δοκιμάσουν νέες βόμβες και εκρηκτικά, καταλήγει το σερβικό άρθρο.

Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες και στοιχεία πιο πολλά για την συμφωνία ανάμεσα σε Βόρεια Μακεδονία και ΝΑΤΟ, αλλά αυτά που δημοσιοποιούν στον σερβικό τύπο οι Σέρβοι ειδικοί είναι συγκλονιστικά εφόσον επιβεβαιωθούν.

Αν μολυνθεί ο Αξιός ποταμός που διέρχεται από το Κρίβολακ κατ’επέκταση της είδησης αυτής, κινδυνεύουν ολόκληρες περιοχές στην Βόρεια Ελλάδα, κινδυνεύει και ο υδροφόρος ορίζοντας σε ελληνικό έδαφος και φυσικά οι κάτοικοι.

Οι πληροφορίες του Σέρβου ειδικού Μ. Λαζάνσκυ οφείλουμε να τις διερευνήσουμε εξονυχιστικά και να ζητήσουμε διευκρινήσεις από το ΝΑΤΟ και τα Σκόπια για το τι ακριβώς ετοιμάζουν εκεί οι ΗΠΑ.

Άλλωστε τις τεράστιες επιπτώσεις του πολέμου του Κοσόβου το 1999 ακόμα τις πληρώνει η Ελλάδα τόσο ακριβά, μετά το βομβαρδισμό του εργοστασίου χημικών στο Πάντσεβο και τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου που έριχναν τα νατοϊκά αεροσκάφη με τα τσουβάλια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...