Κόσμος

Σοκ στην Άγκυρα: Κομμένη στα δύο η Τουρκία σε χάρτη των ΗΠΑ - Ουρλιάζει ο Ερντογάν - Εξελίξεις & με τους Κούρδους


Διαμελίζουν την Τουρκία έστω και σε χάρτη οι ΗΠΑ, προκαλώντας τρόμο και πανικό στο καθεστώς Ερντογάν. Ήδη στα τουρκικά ΜΜΕ το ζήτημα έχει πάρει διαστάσεις, με την Άγκυρα να ζητάει από την Ουάσιγκτον να αποσύρει τον χάρτη.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Mike Pompeo στο λογαριασμό του στο twitter, παρουσίασε χάρτη με την Τουρκία κομμένη στη μέση…προκαλώντας εγκεφαλικά στο Σαράι του σουλτάνου Ερντογάν. \

https://twitter.com/SecPompeo/status/1092567302531440640?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο έδωσε στην δημοσιότητα υποτίθεται ένα μέρος των χωρών  που αναγνωρίζουν επισήμως τον Γκουάιντο ως πρόεδρο στην Βενεζουέλα.

Οι χώρες που υποστήριζαν τον Guaido χαρακτηρίστηκαν ως μπλε, ενώ εκείνες που δεν τον υποστήριζαν  χαρακτηρίστηκαν χωρίς χρώμα .

Η Τουρκία παρουσιάζεται  κομμένη στα δύο σε μια πρωτοφανή κίνηση η οποία θα πυροδοτήσει εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.

Αμερικανός αξιωματούχος που ρωτήθηκε για το θέμα, υπό τον όρο τήρησης της ανωνυμίας είπε: "Έγινε λάθος, τώρα δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε".

Η ουσία όμως που αφορά την στάση της Τουρκίας στην Βενεζουέλα επιβεβαιώνει τις πληροφορίες άρθρο μας με το οποίο αναφέραμε ότι Η Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν είναι πλέον στο «μάτι» των ΗΠΑ.

Η χώρα έχει τοποθετηθεί στην πλευρά των «εχθρών» μαζί με Ρωσία, Ιράν και Β.Κορέα και μένει μόνο …το πότε και το πώς …θα εκδιωχθεί από την εξουσία ο σουλτάνος με ατιμωτικό όμως τρόπο προς παραδειγματισμό στους επόμενους, κάτι  που κυοφορείται εντατικά εδώ και 3 χρόνια λόγω των νεο-οθωμανικών του βλέψεων.

Επίσης η Τουρκία θα διαμελιστεί πραγματικά σε πολλά κομμάτια, διότι όταν φύγει ο Ερντογάν, ενδέχεται κατά τους δυτικούς, να αναλάβει αργότερα ένας κλώνος του Τούρκου ηγέτη με τεράστιες συνέπειες στα σχέδια τους.

Έχουν όλα αυτά σχέση μήπως με το Κουρδιστάν;

Ναι έχουν. Μόλις χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν εκατοντάδες φορτηγά που μετέφεραν τεθωρακισμένα οχήματα, στρατιωτικό εξοπλισμό και γεννήτριες σε βόρειες συριακές περιοχές που ελέγχονται από κουρδικές ομάδες του YPG, ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu .

Συνολικά 400 φορτηγά έχουν αποσταλεί από το Ιράκ σε εδαφική περιοχή που ελέγχεται από τις Μονάδες Προστασίας των Σύρων  Κούρδων  (YPG).

Από αυτά, 150 φορτηγά στάλθηκαν μόνο το βράδυ, διασχίζοντας το συνοριακό σημείο Samelka, το  οποίο συνδέει το ιρακινό Κουρδιστάν τόσο στη βόρεια Συρία όσο και στην Τουρκία, γύρω στις 9:30 μ.μ.

Τα φορτηγά, σύμφωνα με το Anadolu, διακρίνονται από την έλλειψη των σημάτων καμουφλάζ που συνήθως συναντώνται στις στρατιωτικές συνοδείες των ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι δήλωσαν ότι μερικά από τα φορτηγά φέρονται να μεταφέρουν μεγάλες γεννήτριες, σημάδι που υποδεικνύει ότι ο στρατός των ΗΠΑ προετοιμάζεται να εδραιωθεί στην περιοχή και να παραμείνει για μακροχρόνια περίοδο, παρά την ανακοίνωση της απόσυρσης του Trump.

Άλλα φορτηγά θεωρήθηκαν ότι μεταφέρουν θωρακισμένα οχήματα τα οποία ταυτοποίησε το Anadolu ως Humvees. Το πρακτορείο ειδήσεων ανακοίνωσε ότι οχήματα του ίδιου τύπου είχαν μεταφερθεί στο YPG και στο παρελθόν, αλλά οι δυνάμεις των ΗΠΑ τείνουν να χρησιμοποιούν ένα πιο προηγμένο μοντέλο.

Όλα αυτά μας προϊδεάζουν ότι το σχέδιο Κουρδιστάν είναι σε πλήρη ισχύ και ο Τραμπ «άλλαξε» γνώμη ή καλύτερα του την άλλαξαν.

Πρόκειται για το σχέδιο «Μεγάλη Μέση Ανατολή», που αναπτύχθηκε το 2001 από τον Αμερικανό Συνταγματάρχη Ralph Peters, και προβλέπει την δημιουργία  του αποκαλούμενου «Μεγάλου Ισραήλ» .

Το  σχέδιο του Πενταγώνου αναφέρει ότι το Ιράκ και η Συρία θα πρέπει να χωριστούν σε τρία μέρη, σιιτικό, σουνιτικό και κουρδικό. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία του «Μεγάλου Κουρδιστάν», το οποίο θα αποτελεί «μέρος του Ισραήλ»  έως τον Ευφράτη.

Για το Ιράν, η αποσύνθεση του Ιράκ και της Συρίας θα σημάνει την ολοκληρωτική κατάρρευση του αποκαλούμενου σιιτικού άξονα, και τον αποκλεισμό της πρόσβασης των Ιρανών στην Μεσόγειο Θάλασσα.

Έτσι καταδεικνύεται,  ότι το «παιχνίδι» που παίζεται στην περιοχή αυτή είναι απλά τεράστιο.  Δεν αφορά μόνο την μεταφορά υδρογονανθράκων και των αγωγών στην περιοχή, αλλά την ολοκληρωτική αλλαγή του χάρτη και των χωρών της περιοχής .

Κράτη διαλύονται ενώ άλλα  «γεννιούνται». Πρόκειται για μία επίπονη κυοφορία η οποία «φέρνει» σχεδόν πάντοτε παγκόσμιο πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ