Ελληνοτουρκικά

Θρίλερ στο Αιγαίο: Έσβησε ο κινητήρας τουρκικού F-16 μετά από «ενέδρα» Ελληνικών μαχητικών - Σε άθλια κατάσταση η ΤΗΚ

Αίσθηση προκάλεσε μία δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για το αξιόμαχο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα και την «εκκαθάριση» που ακολούθησε στο στράτευμα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, όπως είχε αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο Ακάρ παραδέχθηκε, σύμφωνα με το haberler.com, πως στην τουρκική πολεμική αεροπορία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης πιλότων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Ήδη είχαμε πρόβλημα με τον αριθμό των πιλότων ωστόσο μετά αυτός μειώθηκε κατά 80%. Ως αποτέλεσμα μετά ένας πιλότος κάνει την δουλειά για πέντε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Διότι για άλλη μια φορά, οι Τούρκοι απέδειξαν ότι είναι ατζαμήδες. Χθες είχαμε θρίλερ με τουρκικό F-16 στο Αιγαίο, την ώρα που στο Τατόϊ γινόταν η τελετή παράδοσης παραλαβής του Α/ΓΕΑ! Ένα από τα μαχητικά αεροσκάφη των Τούρκων που χθες έκαναν 34 παραβιάσεις στο Αιγαίο, παρουσίασε σοβαρή μηχανική βλάβη και το ατύχημα αποφεύχθηκε.

Ένα ζεύγος τουρκικών F-16, εισήλθε παράνομα στο FIR Αθηνών ,χθες το πρωί, περίπου στις 11.30. Τα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο στα Δωδεκάνησα και επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Αιγαίο. Ελληνικά μαχητικά που βρίσκονταν στον αέρα έσπευσαν προς αναχαίτισή τους. Ο ένας Τούρκος χειριστής ανέφερε σοβαρό πρόβλημα στον κινητήρα του αεροσκάφους του. Ο κινητήρας έσβησε και όσοι άκουγαν τις αναφορές του, Έλληνες και Τούρκοι πάγωσαν.

Το ενδεχόμενο της συντριβής ήταν πάρα πολύ πιθανό. Ο πιλότος θα μπορούσε να είχε αποφασίσει την εγκατάλειψη του αεροσκάφους και αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε “ελληνοτουρκική αντιπαράθεση” για την έρευνα και διάσωσή του. Το ατύχημα για το οποίο πολλοί ,συχνά μιλούν φαινόταν πιθανό.

Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες, που επιβεβαιώνει όσους εκφράζουν ανησυχίες για ένα “ατυχές γεγονός” που μπορεί να πυροδοτήσει αντιπαράθεση. Είχε προηγηθεί η επικίνδυνη πτήση τουρκικού F-16 πάνω από ελληνικό ελικόπτερο Super Puma, στο Φαρμακονήσι κατά τη διάρκεια πτήσης έρευνας και διάσωσης.

Όπως έχει αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η Τουρκική Δικαιοσύνη, υποταγμένη στον «Σουλτάνο» Ερντογάν, έχει συμβάλει τα μέγιστα στις μαζικές εκκαθαρίσεις και το κυνήγι μαγισσών κατά των φερόμενων υπευθύνων για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αλλά και τον υποστηρικτών τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν οδηγηθεί σε παραίτηση ή πίσω από τα κάγκελα ή έχουν αναγκαστεί να λιποτακτήσουν περισσότερα από 30,000 μέλη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (χωρίς να προσμετράτε σε αυτό το νούμερο οι δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, δικαστικοί, εκπαιδευτικοί κ.ά.) που έπεσαν θύματα τις πολιτικής του Ερντογάν.

Αυτό λοιπόν το κυνήγι μαγισσών έχει σε μεγάλο βαθμό υπονομεύσει την επιχειρησιακή δυνατότητα της Τουρκικής ΠΑ, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητα λόγος για να χαιρόμαστε στην Ελλάδα, καθώς πλέον στις αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο, οι Έλληνες πιλότοι θα έρχονται αντιμέτωποι με άπειρους αντιπάλους που δεν θα έχουν την εμπειρία, την ωριμότητα και την ψυχραιμία για να διαχειριστούν σωστά αυτές τις υψηλού επιπέδου πίεσης κατάστασης.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, σε μια κίνηση απελπισίας, η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα που απειλεί περισσότερους από 330 πρώην πιλότους με ανάκληση της πολιτικής άδειας πτήσης τους, εκτός και αν επιστρέψουν στην Πολεμική Αεροπορία για τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...