Βόρεια Ήπειρος

Διεκδικούν εθνικά εδάφη οι Τσάμηδες: "Η Ήπειρος ανήκει στην Τσαμουριά, οι Έλληνες έκαναν σφαγές" - Ρεσιτάλ ψεύτικης ιστορίας

Σε νέες διεκδικήσεις με διαμελισμό ελληνικού εθνικού εδάφους προχώρησαν οι Αλβανοτσάμηδες, μέσω λεκτικής επίθεσης κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι Αλβανοί εθνικιστές έδωσαν ρεσιτάλ ψεύτικης ιστορίας, διαμηνύοντας πως η Ήπειρος και άλλες περιοχές είναι αλβανικά εδάφη και πως ελληνικός στρατός "εισέβαλε" στην Τσαμουριά και "έκανε σφαγές".

Μετά τους Σκοπιανούς συμπληρώνεται το "παζλ" των διεκδικήσεων ελληνικών εδαφών από τους ανθέλληνες γείτονες, με τους Αλβανούς να κλιμακώνουν συνεχώς την επιθετική ρητορική, ακόμα και μετά από τη δολοφονία του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Προκλητική επίθεση με ισχυρισμούς ότι η Ήπειρος αποτελεί αλβανικό έδαφος εξαπέλυσαν εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου οι οργανώσεις των Τσάμηδων στην Αλβανία, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου από την Κόνιτσα.

Ο πρόεδρος της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος, έκανε σήμερα μια σκληρή δήλωση, αποκάλεσε τους τσάμηδες ‘εγκληματίες’ και συνεργάτες των Ναζί, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

"Για το λόγο αυτόν, το Κόμμα Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας- PDIU, αντέδρασε εκφράζοντας τη λύπη του για τις δηλώσεις του Προέδρου".

Η ανακοίνωση του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων:

"Οι δηλώσεις Παυλόπουλου έγιναν από αλβανικό έδαφος!"

"Οι επανειλημμένες δηλώσεις ενός ανθρώπου, ο οποίος λόγω ηλικίας και της θέσης του, πρέπει να είναι πιο συνετός στην ελληνική πολιτική, εμφανίζεται όμοιος με τη Χρυσή Αυγή σαν μινιατούρα των εθνικιστικών κύκλων και απόγονος του Ναπολέοντα Ζέρβα».

«Πρέπει να υπενθυμίσουμε στον πρόεδρο της Ελλάδας ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις του από αλβανικό έδαφος (një tokë shqiptare), την Κόνιτσα και αναφέρθηκε στην κακή χρονιά του 1913 όταν ο ελληνικός στρατός εισέβαλε στην τσαμουριά, στην Φλώρινα και στην Καστοριά και έφθασε μέχρι το Χόρμοβο (στο Τεπελένι) και στη συνέχεια έκανε σφαγές στο Παναρίτι».

«Ο πρόεδρος της Ελλάδας είναι ο πιο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της υποκρισίας και των διπλών προτύπων ενός σοβινιστικού κράτους με τους Αλβανούς. Όταν μιλάμε για την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η χώρα του είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν αναγνωρίζει καμία μειονότητα και δεν έχει υπογράψει ούτε τη σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα δικαιώματα των μειονοτήτων».

Και πιο κάτω αναφέρει:

«Βέβαια, ο πρόεδρος της Ελλάδας θα ήθελε να εξοντωθούν όλοι οι Αλβανοί της τσαμουριάς. Ο θυμός του είναι απόδειξη ότι η αλήθεια καίει. Ο Παυλόπουλος ξέρει ότι είναι καιρός να θριαμβεύσει η αλήθεια και να δίκιο να γίνει πραγματικότητα.

Οι Αλβανοτσάμηδες είναι υπερήφανοι που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους 10.000 συμπατριώτες των δυνάμεων του ΕΛΑΣ με το τάγμα του Αλί Ντεμί στη Τσαμουριά και το τάγμα ‘Τσαμουριά’ στην Αλβανία», σημειώνεται χαρακτηριστικά αποφεύγοντας οποιαδήποτε μνεία για συνεργασία των Αλβανοτσάμηδων με τον στρατό κατοχής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...