Κυβέρνηση

Αποστολάκης στη «γραμμή» Τσίπρα: «Oι “Πρέσπες” εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον!» - «Θα κάνουμε κοινές ασκήσεις με τους “Βορειομακεδόνες”»

Μεγάλη απογοήτευση προκαλεί ο νέος ΥΠΕΘΑ Αποστολάκης, καθώς είναι πλέον στη γραμμή Τσίπρα. Επίσης πέταξε και μία ρουκέτα, καθώς επιβεβαιώνει το αποκαλυπτικό άρθρο του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, καθώς είχαμε αναφέρει ότι έρχονται και κοινές ακήσεις Ελλάδας-Σκοπίων.

Τι γράφαμε πριν λίγες ημέρες:

Σε λίγο καιρό, θα δούμε και ασκήσεις μεταξύ του Ελληνικού στρατού και του Σκοπιανού. Δηλαδή οι Ελληνικές ΕΔ θα ασκούνται με αυτούς, που θα φέρουν το διακριτικό με το όνομα «Μακεδονία!»

Η ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

«Η κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ υπηρετεί τι στρατηγικό συμφέρον της Ελλάδας», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής και υπογράμμισε πως «επιδίωξή είναι να καταστεί η Ελλάδα κύριος στρατηγικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας, για τη διατήρηση της ειρήνης και την ενίσχυση της συνεργασίας και με σκοπό το αμοιβαίο όφελος».

«Κατανοώ τους φόβους, τις ανησυχίες, ακόμη και τις αντιρρήσεις. Όμως σε κρίσιμες στιγμές οφείλουμε να ζυγίζουμε τα πράγματα, να έχουμε ορθή κρίση και να είμαστε αποφασιστικοί. Ενέργειες που συμβάλλουν στη συνεννόηση και συνεργασία των χωρών, συμβάλλουν παράλληλα στην ανάπτυξη και στην ευημερία, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στις επιστήμες και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

«Συμβάλλουν στην προκοπή και στην προοπτική των λαών της περιοχής μας. Υπάρχει πολύ λαμπρό μέλλον μπροστά μας. Ας μην μένουμε στραμμένοι σε ένα άγονο και ταραγμένο παρελθόν. Για όλους αυτούς τους λόγους προτείνω την κύρωση του Πρωτοκόλλου», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και τόνισε ότι «η κύρωση αυτή υπηρετεί το στρατηγικό συμφέρον της χώρας, είναι για μια Ελλάδα πιο ισχυρή στην περιοχή, είναι για να αφήσουμε πίσω τις εχθρότητες και να ανοίξουμε μακρά περίοδο συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης».

Ο κ. Αποστολάκης, που απευθύνθηκε για πρώτη φορά στην Ολομέλεια με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, υπογράμμισε ότι «κάθε βήμα αποκλιμάκωσης των εντάσεων στην περιοχή είναι προς το στρατηγικό συμφέρον της Ελλάδας ενώ κάθε αναταραχή και κάθε προσπάθεια ανατροπής του status quo, στρατηγικά είναι σε βάρος της Ελλάδας, ειδικά τώρα που οι προσφυγικές ροές συγκλονίζουν ολόκληρο το δυτικό κόσμο και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Μ. Ανατολής και της νοτιοανατολικής Μεσογείου μετατρέπονται σε πολυ-διεκδικούμενες ζώνες».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι η κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, έρχεται ως φυσική συνέχεια της έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών και «η Ελλάδα έχει συμφέρον να διευκολύνει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ». Παραφράζοντας μάλιστα το γνωστό ρητό, ο κ. Αποστολάκης επισήμανε ότι «όπως η φύση απεχθάνεται το κενό, έτσι το αποστρέφεται και η γεωπολιτική».

Είπε ακόμη ότι «η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, θα απαιτήσει από τη χώρα αυτή, συστηματική προετοιμασία και προσπάθεια μετασχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεών της ώστε να ανταποκρίνεται στα απαιτούμενα πρότυπα και τις απαιτήσεις της Συμμαχίας, που αφορούν στη διαλειτουργικότητα και στην τυποποίηση, και στους τομείς αυτούς η Ελλάδα έχει να παίξει σημαντικό ρόλο και μπορεί να το κάνει καλά και αποτελεσματικά».

Παράλληλα επισήμανε ότι με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα ενισχυθεί και θα επεκταθεί η συνεργασία στον τομέα της Άμυνας, με μεταφορά τεχνογνωσίας, παροχή εκπαίδευσης, εκτέλεσης κοινών ασκήσεων και οικοδόμησης δυνατοτήτων. «Η συνεργασία θα εμπεδώσει σχέσεις αμοιβαιότητας και θα εξασφαλίσει πολλαπλά οφέλη που δεν θα περιορίζονται μόνο στον αμυντικό τομέα», είπε ο κ. Αποστολάκης και πρόσθεσε ότι η συνδρομή της Ελλάδας θα εκτοπίσει άλλους περιφερειακούς υποψήφιους που επιχειρούν να επωφεληθούν και να ασκήσουν την επιρροή τους στη γείτονα.

«Επιδίωξή μας είναι να καταστεί η χώρα μας κύριος στρατηγικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας, για τη διατήρηση της ειρήνης και την ενίσχυση της συνεργασίας και με σκοπό το αμοιβαίο όφελος», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...