Βαλκάνια

Σερβική προειδοποίηση: «Έρχονται αιματηρές συγκρούσεις στα Βαλκάνια» - «Βλέπει» πόλεμο ο Α. Βούλιν λόγω «Μ. Αλβανίας»

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην Σερβία μετά την τελωνειακή ένωση Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας, η οποία εκτιμάται από τους Σέρβους ως η απαρχή της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας για την οποία μας στέλνει έμμεσα προειδοποίηση εδώ στην Ελλάδα ειδικά ο Σέρβος ΥΠΑΜ.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλέξανδρος Βούλιν δήλωσε ότι η «αποκαλούμενη "Μεγάλη Αλβανία" δεν μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς πόλεμο στα Βαλκάνια. Ο ίδιος δεν άφησε έξω από τις κατηγορίες του ούτε την ΕΕ.

Συνεχίζοντας, δήλωσε ο Σέρβος αξιωματούχος ότι ζήτησε επίσημα από τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάντρ Βούτσιτς, να επανεξετάσει εκ νέου την πολιτική έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν η τελευταία δεν σταματήσει τις κινήσεις που βοηθούν στην δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».

«Η Μεγάλη Αλβανία δεν μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς να προκαλέσει αιματηρές συγκρούσεις στα Βαλκάνια, όχι μόνο με τη Σερβία και τους Σέρβους…αλλά και με άλλα κράτη .

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας προειδοποίησε ήδη ότι θέλει να «ανοίξει» τα σύνορα με το Μαυροβούνιο, τη ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι οπουδήποτε και αν κατοικούν οι Αλβανοί, δεν θα υπάρξουν όρια μεταξύ τους.

Έτσι διαμορφώνεται σιγά σιγά η μεγάλη Αλβανία. Ακόμα και τώρα ζητώ να σκεφτούμε ως χώρα εάν χρειαζόμαστε μια τέτοια ΕΕ και μια τέτοια πολιτική. Αυτό φυσικά εξαρτάται από αυτόν ( Βούτσις)», δήλωσε ο Βούλιν.

Πρόκειται για σωρεία ενδείξεων και προειδοποιήσεων από σερβικής κυρίως πλευράς για την εξέλιξη γεγονότων που προδικάζουν την απαρχή της διαδικασίας της δημιουργίας αυτής της «Μεγάλης Αλβανίας».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟΒΟΣΝΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

Στον χορό εισήλθε όμως και ο Σερβοβόσνιος πρόεδρος μιλώντας για το νερό του ποταμού Ντρίνα και την πολυπόθητη ένωση με την Σερβία .

Ο Ντόντικ εξήγησε πώς θα άρει τα σύνορα μεταξύ Σερβίας και της Σερβικής δημοκρατίας Σρπσκα …για να πίνει νερό από τον ποταμό Ντρίνα.

Ο Πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ, την παραμονή της γιορτής της Ημέρας της Δημοκρατίας της Σρπσκα, δήλωσε ότι τα σύνορα για τον Ντρίνα δεν πρέπει να υπάρχουν!

Ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στο κανάλι You tube του Κέντρου για την Κοινωνική Σταθερότητα, το οποίο θα μεταδοθεί στις 8 μ.μ. στην Ημέρα της Δημοκρατίας Σέρπσκα.

Στην δήλωση του σε αυτή τη συνέντευξη , ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Ντόντικ, δείχνοντας ένα ποτήρι νερό:

«Αν ο Ντρίνα είχε σύνορα και όλο το νερό περιέχονταν σε αυτό το ποτήρι, τι θα κάνατε;

Ο Ντόντικ έσκυψε προς τα εμπρός, πήρε ένα ποτήρι και ήπιε λέγοντας : «Ο Ντρίνα είναι ένας όμορφος ποταμός και πρέπει να ρέει. Αλλά είναι ολόκληρος ένας σερβικός ποταμός!».

Πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι η Σερβία με ρωσική βοήθεια ετοιμάζει αντίποινα στην δύση για το Κόσοβο με την απόσχιση της σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας και την ενσωμάτωση της στο σερβικό κράτος.

Όλα αυτά όμως, όπως και οι προσπάθειες για την Μεγάλη Αλβανία από την Δύση, προμηνύουν νέο πόλεμο στα Βαλκάνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...