Αθλητισμός

O ΟΣΦΠ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ με 79-65

Ο Ολυμπιακός (10-6) έκανε ό,τι ήθελε (79-65) τον Παναθηναϊκό (7-9) μέσα στο ΣΕΦ. Σέντερ από άλλον πλανήτη ο Μιλουτίνοφ (18π., 18ρ., 41 ranking).

Ο Μπλατ νίκησε κατά κράτος τον Πιτίνο στην πρώτη τους μονομαχία επί ελληνικού εδάφους - Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά, με Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη να ηγούνται της επίθεσης στο α' δεκάλεπτο. Το σκορ όμως έμεινε χαμηλά και ο άστοχος Παναθηναϊκός ανέκαμψε, χάρη κυρίως στις προσπάθειες των Παππά και Μήτογλου.

Με πρωταγωνιστή τον Στρέλνιεκς στην επίθεση, ο Ολυμπιακός κατάφερε στο δεύτερο δεκάλεπτο να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 12 πόντους (33-21), την ώρα που οι παίκτες του Πιτίνο παρέμεναν εξαιρετικά άστοχοι -με τον Καλάθη, χαρακτηριστικά, να έχει 0/4 σουτ και να είναι άποντος, σε 12 λεπτά συμμετοχής. Παρά το τάιμ-άουτ που πήρε ο Πιτίνο σε εκείνο το σημείο, ωστόσο, η εικόνα του «τριφυλλιού» δεν άλλαξε προς το καλύτερο.

Αντίθετα, το ημίχρονο έληξε με τη διαφορά στους 16 πόντους (41-25) και τον Μιλουτίνοφ να κάνει... πάρτι και στις δύο ρακέτες, μετρώντας 10 πόντους και 12 ριμπάουντ σε αυτό το διάστημα. Αξιοσημείωτο, επίσης, ήταν ότι Σπανούλης από τη μία και Καλάθης από την άλλη ήταν... άποντοι!

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς η αφύπνιση του Παναθηναϊκού δεν ήρθε ούτε τότε. Στον αντίποδα, ο Μιλουτίνοφ κατέγραφε ατομικό ρεκόρ στα ριμπάουντ με 16 και ο Στρέλνιεκς... πυροβολούσε από τη γραμμή των τριών πόντων, φτάνοντας στους 16 πόντους, με 4/5 τρίποντα. Η διαφορά «άγγιξε» τη μέγιστη τιμή της, 5,5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, χάρη σε... τετράποντο του Σπανούλη, που έγραψε το 59-38 με τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι. Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός ήταν να μειώσει σε 59-40 με εκτός ισορροπίας σουτ του Τόμας στη λήξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...