Κοινωνία

O Άρειος Πάγος επιβεβαίωσε την έκδοση του Mr Bitcoin

Τον τελικό λόγο είχε ο Άρειος Πάγος ο οποίος αποφάσισε την έκδοση του Mr Bitcoin στην Γαλλία.

O Άρειος Πάγος επιβεβαίωσε την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη σχετικά με την έκδοση του Ρώσου Εθνικού Αλεξάνδρου Βίννικ που φυλάσσεται σε ελληνική φυλακή από τον Ιούλιο του 2017 στη Γαλλία.

"Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση των δικηγόρων εναντίον της απόφασης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης να εκδώσει τον Ρώσο υπήκοο στη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Προεδρεύων Αγγελική Αλιφεροπούλου.

Ο Βίννικ κρατήθηκε στην Ελλάδα στις 25 Ιουλίου 2017, ύστερα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου κατηγορείται για ξέπλυμα $ 4-9 δις μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής συναλλαγών BTC-e, που σήμερα δεν υπάρχει. Η Ρωσία πιέζει για την έκδοσή τoυ επίσης. Τον Ιούνιο, υποβλήθηκε αίτημα έκδοσης από τη Γαλλία.

Το 2017, το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση υπέρ της έκδοσης του Vinnik στις Ηνωμένες Πολιτείες. Φέτος κυβερνούσε ότι ο άνδρας πρέπει να εκδοθεί στη Ρωσία. Επίσης, το Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να εκδώσει τον Vinnik στη Γαλλία. Η ομάδα υπεράσπισης άσκησε έφεση κατά της απόφασης, αλλά απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές συγκρουόμενες αιτήσεις έκδοσης, η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ: TASS

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...