Κυβέρνηση

Oι Ιταλοί «ισοπεδώνουν» τον Τσίπρα: «Πρόδωσε τους Έλληνες» - «Η πώληση της ψυχής στον διάβολο είναι πάντα κερδοφόρα»

Αγανάκτηση για τις επιλογές και πρακτικές του Α. Τσίπρα δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Σοβαροί επιστήμονες, φιλόσοφοι, άνθρωποι του πνεύματος, προσπαθούν με κείμενά τους να αφυπνίσουν και τους τελευταίους που πιστεύουν πως ο Τσίπρας είναι... οραματιστής και ότι σχέδιο για την... αναγέννηση της Ευρώπης.

Ο Ιταλός φιλόσοφος Diego Fusaro για ακόμη μια φορά δεν φείδεται απέναντι στην "αριστερά" του Σόρος και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας ακόμη και για «σημαντικά υλικά οφέλη».

Σήμερα επισημαίνει με τίτλο: «Βραβείο Νόμπελ στον Τσίπρα με την υποστήριξη της Ε.Ε.; Η πώληση της ψυχής στον διάβολο είναι πάντα κερδοφόρα, αναφέρει το press-gr.com

Ο Τσίπρας πούλησε την Ελλάδα στους άκαρδους αχαλίνωτους Ευρωκράτες των Βρυξελλών».

Ο Ιταλός φιλόσοφος δεν εκπλήσσει όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην ευρωπαϊκή λεγόμενη "αριστερά". Το Φλεβάρη του 2014, όταν του προτάθηκε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών του ιταλικού σχήματος «Λίστα Τσίπρα για την άλλη Ευρώπη», του κόμματος που θα άλλαζε την ευρωζώνη και θα έκανε "σοσιαλιστική την Ευρώπη του 21ου αιώνα", αρνήθηκε.

Είχε δηλώσει μάλιστα: «μαζί με τον Τσίπρα; Με τίποτα!« και εξήγησε τότε, όταν η "ευρωπαϊκή αριστερά" με την ηγεσία του Τσίπρα εμφανιζόταν ως μια ανατρεπτική δύναμη: "Τσίπρας και Σπινέλλι, η αριστερά της λέσχης Bilderberg. Η υπόδουλη αριστερά του κεφαλαίου. Η αριστερά που πρόδωσε τους εργαζόμενους και πουλήθηκε στ' αφεντικά. Ο εχθρός που προσποιείται τον φίλο".

Στη σημερινή του παρέμβαση ο Diego Fusaro επισημαίνει:

«Η πώληση της ψυχής στον διάβολο είναι πάντα κερδοφόρα. Η προδοσία ενός αγώνα και η διέλευση στην άλλη πλευρά του οδοφράγματος έχει σημαντικά υλικά οφέλη. Ο Τσίπρας, το γνωρίζουμε, έχει προδώσει τον λαό του, πρόδωσε την εργατική τάξη. 

Πούλησε την Ελλάδα στους άκαρδους κι αχαλίνωτους Ευρωκράτες των Βρυξελλών. 

Ακόμη και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πέταξε στις τσουκνίδες, με το οποίο ο ελληνικός λαός είχε εκφραστεί εναντίον των καταθλιπτικών πολιτικών λιτότητας που ζητούσε υπογραφή η ΕΚΤ. Και τώρα εκπλήσσεστε πως τον δοξάζουν με κάθε τρόπο

Τον έχουν πλέον καταλάβει όλοι τον Α. Τσίπρα, ενώ πλέον δεν είναι λίγοι και αυτοί που επισημαίνουν πως ο Τ. Σόρος, κρύβεται πίσω από την εκχώρηση της Μακεδονίας.

Μάλιστα μια ενδιαφέρουσα έκθεση έχει δημοσιεύσει εδώ και καιρό το Ίδρυμα Σόρος με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Οργανισµός, Open Society που ίδρυσε και χρηματοδοτεί ο Τζορτζ Σόρος, έδωσε στη δηµοσιότητα την έκθεση που επί της ουσίας μιλάει για την επόμενη ημέρα από την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο τίτλος είναι: «Βόρεια Μακεδονία: Τι έρχεται µετά;» και στην έκθεση έχει βαφτιστεί ήδη η γειτονική μας χώρα ως Βόρεια Μακεδονία. Στο εισαγωγικό σημείωμα περιγράφονται οι πρωταγωνιστές της Συμφωνίας των Πρεσπών ένας προς ένας και επισημαίνεται ότι η συμφωνία είναι ακόμα εύθραυστη εξαιτίας των εθνικιστών που αντιδρούν και στις δυο πλευρές των συνόρων. Λέει ακόμα ότι η στο θέμα έχουν αναμιχθεί τόσο η Ρωσία όσο και χώρες των Βαλκανίων. Κυρίως όμως αναφέρεται στην Ελλάδα. Και πως με το πέρασμα των χρόνων επηρέασε και πόσο την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Ιστορική αναδρομή

Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στις αντιδράσεις που υπήρχαν στην Ελλάδα από την αρχή έως τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Και εξαφανίστηκε από την ατζέντα το 1995 με την ενδιάμεση συμφωνία. Αναφέρει επίσης ότι θέμα συντηρούσαν μόνο εθνικιστικά ΜΜΕ. Και ενώ ήταν σε ύφεση επανήλθε στο προσκήνιο το 2017. Στην έκθεση περιγράφονται λεπτομερώς οι αντιδράσεις αλλά και τα συλλαλητήρια που έγιναν στην χώρα μας με κορυφαίο εκείνο του Φεβρουαρίου του 2018.

Λέει ακόμα ότι η αντιπολίτευση προσπάθησε να συνδέσει την υπόθεση Νοβάρτις με τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια υποστηρίζοντας τότε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε με το σκάνδαλο Νοβάρτις να αποσπάσει την προσοχή από το θέμα της ονομασίας. Με τον τρόπο γραφής να δείχνει ότι το ίδρυμα Σόρος είναι σαφώς υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών περιγράφει όλα όσα ζήσαμε μέχρι σήμερα αποκαλώντας εθνικιστές όσους ήταν κατά της συμφωνίας. Λέει επίσης το αυτονόητο ότι όσο πιο βόρεια ανεβαίνει κανείς στην Ελλάδα τόσο μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά αντίθεσης στην συμφωνία.

Όλη η αντιπολίτευση κατά της συμφωνίας εκτός από το Ποτάμι

Η έκθεση συντάχθηκε πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή και ως άλλες Πυθίες οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν ότι το μόνο κόμμα που θα ψηφίσει υπέρ θα είναι το Ποτάμι. Η έκθεση επαινεί ονοµαστικά τον Γιάννη Μπουτάρη και τον Νίκο Μέρτζο για τη θέση που πήραν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα οφέλη, οι εκλογές και τα μικρά κόμματα

Η έκθεση εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν πριν ή μαζί με τις ευρωεκλογές του Μαϊου και λέει επικαλούμενη τις δημοσκοπήσεις ότι ο δικομματισμός θα κυριαρχήσει και πάλι με πρώτη τη ΝΔ αλλά και δεύτερο αλλά ισχυρό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα προβλέπει ότι στις εκλογές η ΝΔ θα κερδίσει µε διαφορά από πέντε ως δέκα µονάδες.

Προβλέπει επίσης ότι τα μόνα από τα μικρά κόμματα που θα μπουν στην Βουλή είναι η Χρυσή Αυγή, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ. Βέβαια, αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να μπει και άλλο ένα κόμμα στη Βουλή από τον χώρο της άκρας δεξιάς. Προβλέπει επίσης ότι το φιλορωσικό – όπως το αποκαλεί – κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου δεν αποκλείεται να μπει επίσης στη Βουλή. Το ερώτημα επίσης που τίθεται, όπως αναφέρει η έκθεση είναι αν η ΝΔ θα καταφέρει να έχει την πλειοψηφία έτσι ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση ή αν θα αναγκαστεί να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας.

Κέρδη και χασούρες για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απώλειες σε σχέση με τα εκλογικά αποτελέσματα του 2015 αλλά όχι από την Συμφωνία των Πρεσπών. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να τονώσει την εικόνα του ανάµεσα σε ξένους εταίρους κλειδιά, από τις ΗΠΑ και τη Γερµανία µέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που θα µπορούσε να αποδειχθεί επωφελές για να βελτιώσει το διεθνές πολιτικό κλίµα που περιβάλλει τις αποφάσεις σχετικά µε την οικονοµική ατζέντα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...