Κυβέρνηση

Τους «φτύνουν» και νομίζουν ότι βρέχει- Βερναρδάκης: Αν κάναμε δημοψήφισμα για τις Πρέσπες θα το κερδίζαμε

Προκλητικός ο υπουργός επικρατείας - Κάνει ότι δεν είδε τους χιλιάδες Έλληνες που πλημμύρισαν το Σύνταγμα και πόλεις της επαρχίας διαμαρτυρόμενοι για τις Πρέσπες

Ο υπουργός επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης κατηγορεί ακόμη τον Πάνο Καμμένο ότι εγκλωβίζεται σε συνωμοσιολογίες.

Την άποψη ότι αν η κυβέρνηση έκανε δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών θα το κέρδιζε, διατυπώνει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι πολίτες θα καλούνταν να αποφασίσουν μεταξύ του “να ονομάζεται όπως σήμερα Μακεδονία ή να αλλάξει σε Βόρεια Μακεδονία;”.

Συγκεκριμένα ο κ. Βερναρδάκης εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες αν ο ελληνικός λαός θα ήταν αντίθετος στη Συμφωνία των Πρεσπών, αν σε περίπτωση δημοψηφίσματος ετίθετο το ερώτημα “είστε υπέρ της μη υπογραφής της Συνθήκης και η γειτονική χώρα να εξακολουθήσει να ονομάζεται, όπως σήμερα, Μακεδονία ή είστε υπέρ της υπογραφής της Συμφωνίας και η γειτονική χώρα να αλλάξει το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία;”.

Ερωτηθείς – από τη Real- “αν το Μαξίμου θα υπερασπιστεί τους υπουργούς εναντίον των οποίων στρέφεται με βαριές κατηγορίες ο Π. Καμμένος”, απάντησε: “Προφανώς και θα υπερασπιστούμε όλους και όλες που έχουν συμβάλει με αυταπάρνηση και εντιμότητα στην έξοδο της χώρας από την κρίση”.

Στη συνέχεια ο κ. Βερναρδάκης αναφέρει ότι ο Πάνος Καμμένος “με τέτοιου είδους πρακτικές δεν τιμά ούτε τη δική του συμβολή, ούτε τους δικούς του συνεργάτες που στο κάτω-κάτω έχουν δικαίωμα στην άποψη τους” και προσθέτει για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ: “Φοβάμαι ότι εγκλωβίζεται σε ένα περιθωριακό χώρο αναφοράς που χαρακτηρίζεται από ανορθολογισμό και συνωμοσιολογία”.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης θεωρεί «έωλο» τον ισχυρισμό περί «εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων» με το «ονοματολογικό» της γειτονικής χώρας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων “μήπως θα ήταν εμπόδιο το ονοματολογικό γι΄ αυτά τα «ξένα συμφέροντα», ώστε να προωθήσουν τάχα τις επιδιώξεις τους; Αφού, έτσι κι αλλιώς, είχαν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία»”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ