Βαλκάνια

Τα Βαλκάνια «πέφτουν» στο χάος: Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν μαζικά την Αλβανία - «Πόλεμος» Ουάσιγκτον-Μόσχας

Παιχνίδι για γερά νεύρα διαδραματίζεται στα βόρεια ελληνικά σύνορα, μετά την απόφαση των Αμερικανών να ενισχύσουν σημαντικά με οπλικά συστήματα και εκπαίδευση τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις, εν μέσω συνεχών διαδηλώσεων των Αλβανών φοιτητών κατά του γνωστού μας Έντι Ράμα, για την επίτευξη του γνωστού "βρώμικου" σχεδίου. 

Στην αποστολή αυτή θα αφιερωθεί ψυχή και σώματι μάλιστα και ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος αναμένεται να πάει σύντομα στην Αλβανία, ενόψει των τελευταίων εξελίξεων, λόγω της μεγάλης εξέγερσης της νεολαίας της χώρας κατά του αλλοπρόσαλλου πρωθυπουργού Ράμα και του διεφθαρμένου καθεστώτος που έχει εγκαθιδρύσει μετατρέποντας την χώρα σε κράτος-μαφία της Ευρώπης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μέσω της πρεσβείας τους στην χώρα αυτή, έχουν αποφασίσει να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να προστατεύσουν την Αλβανία από τη ρωσική επιρροή, αναφέρει ο τοπικός τύπος.

Αλβανικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να  εξοπλίσουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, με σκοπό να την ενισχύσουν στρατιωτικά στα Βαλκάνια, σύμφωνα με  πρόσφατα δημοσιευμένο αμερικανικό σχέδιο.

Οι Αμερικανοί αποσκοπούν στη διάχυση ενός ισχυρού μηνύματος στη Ρωσία ώστε αυτή να μην επιχειρήσει τίποτα κατά των Αλβανών και των Κοσοβάρων.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την ευκαιρία  στο επόμενο διάστημα να διασφαλίσουν την συνεχή εφαρμογή κρίσιμων μεταρρυθμίσεων στην χώρα, για να αντιμετωπίσουν  την ρωσική επιρροή σε αυτή τη σημαντική για αυτές βαλκανική περιοχή.

Η ανάπτυξη της ικανότητας των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων να διαφυλάττουν αποτελεσματικά τα σύνορα τους και να συμβάλουν ταυτόχρονα  στη συλλογική άμυνα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, θα ενισχύσει την διατλαντική ασφάλεια και θα ενισχύσει την περιφερειακή σταθερότητα.

Η Αλβανία θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη  για την απόκρουση απειλών κατά της εθνικής της ασφάλειας από ξένες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων  περιπτώσεων φυσικών καταστροφών και ανθρωπιστικών κρίσεων.

Με την ανάπτυξη νέων ισχυρών στρατιωτικών δυνατοτήτων, η προσπάθεια αυτή θα επιτρέψει στην Αλβανία να διευρύνει τη συμμετοχή της σε επιχειρήσεις εκτός της Συμμαχίας και του συνασπισμού», αναφέρει εκτός όλων των άλλων το σχέδιο των ΗΠΑ.

Το σχέδιο των ΗΠΑ αναφέρει σε άλλο σημείο ότι οι Αμερικανοί εστιάζουν στην αύξηση της ικανότητας των αλβανικών δυνάμεων και υπηρεσιών στην αντιμετώπιση  προκλήσεων της μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων.

Όλα αυτά όμως ξεκάθαρα  σύμφωνα με Σέρβους και Ρώσους ειδικούς, αφορούν στην μελλοντική δημιουργία της αποκαλούμενης Μεγάλης Αλβανίας με κομμάτια εδαφών στα Βαλκάνια τα οποία θα επιλέξουν οι ΗΠΑ βάσει των δικών τους συμφερόντων.

Το πιο επικίνδυνο κομμάτι για την Σερβία σε μια τέτοια διαδικασία θα ήταν η νότια πλευρά της, που αποκαλείται από τους Αλβανούς Πρέσεβο-Μπουγιάνοβατς και στο οποίο κατοικεί μεγάλος αριθμός Αλβανών κατοίκων, οι οποίοι επιζητούν την ένωση τους με το Κόσοβο.

Σε προηγούμενο άρθρο μας επικαλούμενοι  προ μηνών δημοσίευμα αναφέραμε ότι τα Τίρανα αυξάνουν τον αμυντικό προϋπολογισμό τους κατά πολύ, με αίτημα του ΝΑΤΟ, ενώ σκοπός είναι η υποβάθμιση της Ελλάδας και της Σερβίας στην περιοχή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο κατά τη διάρκεια του 2017, δώρισαν στον αλβανικό στρατό 250 σύγχρονα θωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα HUMMER.  Με αυτά, ο αριθμός τους στον στρατό των Αλβανών ανέχεται στα 950.

Ταυτόχρονα, η Ιταλία προμηθεύει τον αλβανικό στρατό με 5.000 αυτόματα όπλα επιλεγμένα από το ΝΑΤΟ.

Από την άλλη πλευρά, έχει συναφθεί μυστική συμφωνία με την Τουρκία για παροχή όπλων στον αλβανικό στρατό καθώς και για την εκπαίδευση μάχης αλβανικών μονάδων και στρατιωτών.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι στο κοντινό μας μέλλον θα ξεσπάσει πιθανόν ένας νέος πόλεμος λόγω εθνοτικών διαφορών στα Βαλκάνια, ο οποίος θα σπονσονάρεται από ΗΠΑ και Γερμανία με σκοπό την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας,  ερχόμενες  όμως σε πολεμική αντίθεση με την Ρωσία, την Σερβία και άλλες χώρες στην περιοχή.

Η Ελλάδα οφείλει και έχει σχέδια αντιμετώπισης αυτού του ενδεχόμενου το οποίο θα βυθίσει την περιοχή μας στην περιδίνηση ενός αιματηρού και βίαιου πολέμου πιθανότατα τα επόμενα χρόνια.  

 

https://youtu.be/YQg0q4vO9Vw?t=20

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ