Οικονομία

Στα ύψη το ελληνικό και το ιταλικό 10ετές ομόλογο

Εκτοξεύονται οι αποδόσεις ιδίως στο ιταλικό 10ετές λόγω Banca Carige - Στο 4,4% κολλημένο το ελληνικό 10ετές, απαγορευτική η έξοδος στις αγορές - Την ίδια ώρα οι επενδυτές παγκοσμίως σπεύδουν σε αμερικανικά και γερμανικά εν μέσω sell-off στις μετοχές.

Ο συνήθης ύποπτος ευρωπαϊκός Νότος χάνει (και πάλι) ένα εντυπωσιακό πάρτι που λαμβάνει χώρα στη διεθνή αγορά ομολόγων αυτό το διάστημα.

Την ώρα που οι μισές μετοχές του πλανήτη έχουν εισέλθει σε bear market, μετά από το χειρότερο Δεκέμβριο από το 1931 στη Wall Street και τη χειρότερη χρονιά της δεκαετίας σε Ευρώπη-Ασία-ΗΠΑ, με μετοχές όπως της Apple να καταρρέουν έωςκ αι 40% από τα ιστορικά υψηλά τους, τη μεταβλητότητα (και κατ' επέκταση νευρικότητα) να έχει βαρέσει «κόκκινο» και τα περισσότερα σινιάλα των αγορών να λένε «μακριά από μετοχές», οι επενδυτές στρέφονται και πάλι στα ασφαλή καταφύγια.

Καταφύγια όπως το γιεν, ο χρυσός, και τα ομόλογα. Ομόλογα όμως όπως τα αμερικανικά ή τα γερμανικά... που κάνουν πάρτι, ένα πάρτι στο οποίο φυσικά χώρες σαν την Ιταλία και την Ελλάδα μας είναι απρόσκλητες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...