Οικονομία

Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ

Στον αέρα συνεχίζουν να βρίσκονται οι 120 εργαζόμενοι στην αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Απρίλιο του 2017.

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τον περασμένο Μάιο, ενώ ήδη οι εργαζόμενοι επί ένα τρίμηνο είχαν δεχθεί να εργάζονται εκ περιτροπής, προκειμένου,  να ενταχθεί η εταιρεία σε πλάνο εξυγίανσης.

Οι τράπεζες όμως δεν έδωσαν την συναίνεση τους και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κατάθεσαν αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Αρτας, η οποία εκδικάσθηκε στις 9 Νοεμβρίου και περιμένουν την έκδοση της απόφασης.

Το κυριότερο περιουσιακό στοιχείο της ΒΙΚΗ είναι το εργοστάσιο αλλαντικών στη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας, συνολικής επιφάνειας 11.633 τ.μ., σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 43.093 τ.μ. Στο ακίνητο αυτό έχουν εγγραφεί υποθήκες και προσημειώσεις υπέρ της Αγροτικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς ύψους 29,72 εκατ. ευρώ. Επίσης, η εταιρεία διαθέτει αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 61.665 τ.μ. στην Πρέβεζα, το οποίο περιλαμβάνει συγκρότημα κτιρίων και χοιροστάσιο. Στο εν λόγω ακίνητο έχουν εγγραφεί υποθήκες υπέρ της Αγροτικής Τράπεζας ύψους 23,58 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η εταιρεία διαθέτει επτά ακίνητα, καθώς επίσης και πάγιο εξοπλισμό (μηχανήματα κλπ).

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α παρ. 6, του πτωχευτικού κώδικα, αλλά οι δικηγόροι απέσυραν το σχετικό δικόγραφο, καθώς δεν ευοδώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για την υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης.
Σύμφωνα με την αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων κατά το άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, που κατέθεσε η ΒΙΚΗ στις 9 Φεβρουαρίου 2018 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αρτας, οι συνολικές υποχρεώσεις της στις 31 Δεκεμβρίου 2017 ανέρχονταν σε περίπου 45 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27,26 εκατ. ευρώ αφορούν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις. Κυριότερος πιστωτής της ΒΙΚΗ είναι η Τράπεζα Πειραιώς, με τις απαιτήσεις της να ανέρχονται συνολικά σε 26,4 εκατ. ευρώ περίπου. Αρκετά περίπλοκη είναι η κατάσταση με το δάνειο που είχε λάβει η ΒΙΚΗ από την πρώην Αγροτική Τράπεζα. Σημαντικό μέρος της ακίνητης περιουσίας της ΒΙΚΗ είναι υποθηκευμένο στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Αγροτική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, υποθήκες και προσημειώσεις ύψους 29,72 εκατ. ευρώ υπέρ των δύο αυτών τραπεζών έχουν εγγραφεί στο εργοστάσιο αλλαντικών της εταιρείας στη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας, το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 43.093 τ.μ.

Επίσης υποθήκη ύψους 11,99 εκατ. ευρώ έχει εγγραφεί υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για οικόπεδο έκτασης 16.460 τ.μ. στο Κρυονέρι Αττικής, ενώ υποθήκες υπέρ της ΑΤΕ ύψους 23,58 εκατ. ευρώ έχουν εγγραφεί για αγροτεμάχιο 61.665 τ.μ. στον Ωρωπό Πρέβεζας, στο οποίο υπάρχει συγκρότημα κτιρίων και χοιροστάσιο.

Πηγή insider.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...