Κόσμος

Πειρατές απήγαγαν Ρώσους ναύτες στη δυτική Αφρική


Περιστατικό πειρατείας σημειώθηκε στις 2 Ιανουαρίου στη θαλάσσια περιοχή του Μπενίν, στη δυτική Αφρική. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο MSC Mandy, με σημαία Παναμά.

Έχουν απαχθεί τουλάχιστον έξι μέλη του πληρώματος, όλα ρωσικής εθνικότητας.

https://twitter.com/SeaNews11/status/1081077342880059392?ref_src=twsrc%5Etfw

Σύμφωνα με το «Sea News», στο φορτηγό πλοίο επέβαιναν συνολικά 24 άτομα, εκ των οποίων 23 Ρώσοι και ένας Ουκρανός. Η επίθεση έλαβε χώρα στον Κόλπο της Γουινέας, 55 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Μπενίν.

Μόλις οι πειρατές επιβιβάστηκαν στο πλοίο, δόθηκε εντολή ασφάλισης τόσο του φορτίου όσο και του πληρώματος. Μετά την αποβίβαση των δραστών, δύο ώρες μετά την έναρξη του περιστατικού, διαπιστώθηκε πως αγνοούνται έξι μέλη του πληρώματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πειρατές ήταν 7 έως 9, και έφεραν πολυβόλα όπλα. Μετά την επίθεση, το «MSC Mandy» έπλευσε με ασφάλεια προς τις ακτές της Νιγηρίας.

Οι ρωσικές προξενικές αρχές σε Μπενίν και Νιγηρία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση των απαχθέντων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...