Κοινωνία

Μία τραυματίας στα επεισόδια στο Σύνταγμα - Δείτε εικόνες και βίντεο


Εκπαιδευτικός υπέστη εγκαύματα στην πλάτη από χημικά

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας στο Σύνταγμα, στην πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές χτύπησαν τις κλούβες των ΜΑΤ που υπήρχαν στο σημείο, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χειρομβοβίδες κρότου λάμψης.

Απο τα επεισόδια τραυματίστηκε μία γυναίκα. Πρόκειται για την εκπαιδευτικό Βενετία Ρέππα, η οποία υπέστη εγκαύματα στην πλάτη από τα χημικά. Όπως είπε στο protothema.gr, τα χημικά που εκτόξευσαν τα ΜΑΤ, της έκαψαν το μπουφάν και τη ζακέτα πριν της προκαλέσουν εγκαύματα στην πλάτη. Η ίδια δέχτηκε πρώτες βοήθειες από μοτοσικλετιστή-διασώστη του ΕΚΑΒ και παραλήφθη ακολούθως από αθενοφόρο.

Δείτε βίντεο :

https://youtu.be/Jh08lGvbRS0

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprotothemagr%2Fvideos%2F310422672916367%2F&show_text=0&width=560

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprotothemagr%2Fvideos%2F371610706719245%2F&show_text=0&width=560

Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητες, με σύνθημα «Κάντε ωρομίσθιο τον υπουργό Παιδείας να πάει να δουλέψει στους Φούρνους Ικαρίας», διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί σήμερα αλλά έπειτα από απόφαση της Συνόδου των Προέδρων της Βουλης αναβάλλεται για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

https://youtu.be/Kf46euK30JA

https://youtu.be/n5yRo9li8qM

 

epi3ekp2poreia02poreia01por5

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

https://youtu.be/FJYogWZGq_s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ