Κόσμος

Καλή χρονιά με... συλλήψεις στελεχών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εύχεται ο "Σουλτάνος"

Ούτε από γιορτές, ούτε από αργίες καταλαβαίνει ο μεγάλος Σουλτάνος. Το νέο έτος ήρθε με τη σύλληψη 60 στελεχών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τι και αν είναι ημέρες γιορτής και αγάπης για όλο τον κόσμο, ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει από τέτοια και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, λίγες ώρες πριν μπει ο καινούργιος χρόνος "ψαλίδισε" εκ νέου τα φτερά της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας διατάσσοντας τις συλλήψεις 60 στελεχών της.

Οι εισαγγελικές αρχές της Τουρκίας εξέδωσαν χθες, παραμονή Πρωτοχρονιάς, 60 εντάλματα συλλήψεις για στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για την συμμέτοχη και την συνεργασία τους με το Κίνημα Γκιουλέν (FETO).

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από τους 60 καταζητούμενους, η τουρκική αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση περίπου τους μισούς.

Οι 31 αξιωματικοί της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται στα χέρια των αρχών είναι όλοι εν ενεργεία αξιωματικοί και μεταξύ αυτών είναι 4 σμήναρχοι και 8 πιλότοι, ενώ οι υπόλοιποι έχουν χαμηλότερους βαθμούς.

Το ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των υπολοίπων 29 συνεχίζεται.

Η Τουρκική Κυβέρνηση κατηγορεί το κίνημα Γκιουλέν και τον ιμάμη ότι ενορχήστρωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, αλλά και ότι βρίσκεται πίσω από μια μακροχρόνια εκστρατεία για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης στους θεσμούς, ιδίως στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην αστυνομία και στην δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...