Αρχείο

Ιδού οι 6 βουλευτές που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης - Το «deal» με τον Τσίπρα - Τι ανταλλάγματα θα πάρουν

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Έξι Βουλευτές που δεν έχουν προσφέρει τίποτα, μα απολύτως τίποτα για την χώρα, θα κρατήσουν ζωντανό τον Α. Τσίπρα και θα του δώσουν την ευκαιρία να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η χώρα μας έχει νάνους πολιτικούς και οδηγούν την Ελλάδα σε ακρωτηριασμό. Απλά πράγματα. Η Συμφωνία των Πρεσπών οδηγεί σε τετελεσμένα και όποιος δεν θέλει, ή δεν μπορεί να το αντιληφθεί, τότε ή έχει πρόβλημα, ή εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.

Στο Μαξίμου μετρούν τους βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση (εκτός από τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ) για να φτάσουν στον μαγικό αριθμό των 151. Από την πρώτη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι θα καταψηφίσει την ψήφο εμπιστοσύνης. Όχι όλοι όμως. Ο Σπύρος Δανέλλης, ένας από τους βουλευτές του Ποταμιού, έχει δηλώσει ότι θέλει να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η οποία συνδέεται, μοιραία με την ψήφο εμπιστοσύνης. Άρα;

Ο βουλευτής του Ποταμιού έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και έχει κατά το παρελθόν δηλώσει ότι θα την υπερψηφίσει.

Αν και άλλοι βουλευτές διαχώρισαν την ψηφοφορία για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επί της ουσίας τα δύο αυτά συνδέονται.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Σπύρος Δανέλλης βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά το κόμμα του τού ζητά να καταψηφίσει την κυβέρνηση, αλλιώς θα διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Δεδομένου, δε, ότι στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται βέβαιο ότι θα προστεθούν 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ που φαίνεται ότι έχουν πάρει κι εκείνοι «διαζύγιο» από τον Πάνο Καμμένο καθώς και η Κατερίνα Παπακώστα, ο Σπύρος Δανέλλης φαίνεται πως είναι ο 151ος βουλευτής που χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος ο βουλευτής του Ποταμιού φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε δίλημμα και όπως είναι αναμενόμενο τις επόμενες ώρες θα του ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις, καθώς από την ψήφο του κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης.

ΟΙ ΕΞΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ

Το “πολιτικό σκάκι” των τελευταίων ημερών οδήγησε στο διαζύγιο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετά από τέσσερα χρόνια. Υπό ορισμένες συνθήκες, όμως, θα μπορούσε η σημερινή απόφαση να “βολέψει” και τους δυο πρώην εταίρους.

Στην ψήφο εμπιστοσύνης έξι βουλευτών εκτός ΣΥΡΙΖΑ θα βασιστεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις νέα πλειοψηφία που θα διεκδικήσει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες για το παρασκήνιο που υπάρχει πίσω από τη συμφωνία με κάθε έναν από αυτούς οργιάζουν.

Είναι βέβαιο ότι εφόσον η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ανανεωθεί, θα επακολουθήσει ανασχηματισμός, ο οποίος θα δώσει την ευκαιρία να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα και να ικανοποιηθούν έτσι πιθανά αιτήματα των "προθύμων" βουλευτών.

Στο πλαίσιο αυτό πιθανότατα η Κατερίνα Παπακώστα η οποία θεωρείται ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση, θα αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ μάλλον θα βρεθεί και στα ψηφοδέλτια της κυβερνητικής παράταξης στις επόμενες εκλογές.

Ανοιχτή θα είναι και η θέση του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης αφού η Κατερίνα Νοτοπούλου θα αποχωρήσει για να διεκδικήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Κώστας Ζουράρις, των ΑΝΕΛ.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, που προέρχεται και αυτή από τους ΑΝΕΛ, θα παραμείνει στη θέση της ενώ είναι πολύ πιθανόν ότι θα έχει θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, επίσης των ΑΝΕΛ ίσως αναλάβει τη θέση του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος είναι υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Αθηναίων.

Αυτοί λοιπόν θα οδηγήσουν με την ψήφο τους θα οδηγήσουν σε άλλες ατραπούς την χώρα μας. Ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, διότι η Ιστορία και ο Θεός θα τους κρίνει και όχι με το καλύτερο τρόπο!

Τέλος, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, που φαίνεται ότι και αυτός θα στηρίξει την κυβέρνηση, μπορεί να τοποθετηθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ