Κόσμος

«Θάνατος από ψηλά»: UAV «θέρισαν» Τούρκους στρατιώτες - Εκδίκηση Κούρδων - Συναγερμός στις ΤΕΔ

Ο νέος θανατηφόρος τρόπος επίθεσης των Κούρδων του ΡΚΚ στον τουρκικό στρατό με την χρήση μη επανδρωμένων  αεροχημάτων "φορτωμένων" με εκρηκτικά, έχει προκαλέσει πτώση του ηθικού στους στρατιώτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν νέες μεθόδους επίθεσης από τους αποφασισμένους για όλα Κούρδους αντάρτες.  

Η Κουρδική Εργατική Επιτροπή του Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα οχήματα για να επιτεθεί σε μονάδα τουρκικού στρατού στην περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας, διασπείροντας τον πανικό και τον φόβο ανάμεσα στους Τούρκους φαντάρους.

Η στρατιωτική πτέρυγα του PKK, σε γραπτή ανακοίνωση ανέφερε ότι  οι μαχητές της επιτέθηκαν σε τουρκική μονάδα στην περιοχή Semdinli του Χακκάρι στο Τουρκικό Κουρδιστάν (Bakur) την 1η Ιανουαρίου 2019 κάνοντας χρήση UAV με εκρηκτικό φορτίο.

«Το UAV με φορτίο εκρηκτικά  χτύπησε όλους τους στόχους του με πλήρη ακρίβεια», ανέφερε το ΡΚΚ , προσθέτοντας ότι οι απώλειες των τουρκικών δυνάμεων παρέμειναν ασαφείς.

Η ανακοίνωση ανέφερε: «Την 1η Ιανουαρίου 2019 στις 08:00, οι δυνάμεις μας έκαναν μια ενέργεια κατά του τουρκικού συντάγματος Rubarok (Derecik) στην περιοχή Semzinan (Semdinli) στο  Hakkari με την χρήση UAV φορτωμένα με εκρηκτικές ύλες .

Τα UAV εξουδετέρωσαν όλους τους στόχους με πλήρη ακρίβεια. Υπάρχουν θύματα από τον εχθρό, αλλά ο αριθμός δεν έχει εξακριβωθεί. Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε αμέσως επιχείρηση στην γύρω περιοχή (ξεσπώντας στο άμαχο πληθυσμό)».

Πριν μερικούς μήνες , ο Μ.Ρούμπιν, Αμερικανός αμυντικός αναλυτής στο   American Enterprise Institute AEI, , δήλωσε ότι "Οι Κούρδοι θα μπορούσαν σύντομα να χρησιμοποιήσουν πλήθος μη επανδρωμένων αεροχημάτων κατά της Τουρκίας».

Οι φόβοι πλέον στις ΤΕΔ αυξάνονται, καθώς περιμένουν μαζικές επιθέσεις από Κουρδικά μη επανδρωμένα οχήματα, στην περιοχή του φράγματος στην Μαρντίν της επαρχίας Σιρνάκ, η οποία συνορεύει με βάση των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ,

Οι Κούρδοι σύμφωνα με πηγές, όντως έχουν κατασκευάσει drone με σκοπό την εξαπόλυση επιθέσεων σε τουρκικό έδαφος και στην Β.Συρία.

Πρόκειται για έναν πόλεμο που θα προκαλέσει πολλές απώλειες στις ΤΕΔ και στην τουρκική κοινωνία!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...