Βαλκάνια

Η τέλεια «καταιγίδα» έφτασε - Βελιγράδι: «Προετοιμαστείτε για γενικευμένη ανάφλεξη στα Βαλκάνια» - To σχέδιο «Μ. Αλβανία» βάζει «φωτιά» στην περιοχή

Πολλοί «κώδωνες» κινδύνου ακούγονται πλέον πάνω από τα βόρεια Ελληνικά σύνορα για πιθανή διένεξη μεταξύ Αλβανών και Σέρβων σε έναν αιματηρό εθνοτικό πόλεμο, με ανάμειξη και της Τουρκίας που κατασκευάζει Τζαμιά όπου βρει με στόχο την διείσδυση στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή Σέρβος δημοσιογράφος και αναλυτής, τονίζει ότι ο Τραμπ και οι ΗΠΑ πιθανόν λόγω οικονομικών προβλημάτων να αποχωρήσουν από την περιοχή των Βαλκανίων, μετά την Συρία και το Αφγανιστάν, αλλά οι Αλβανοί θα συνεχίσουν το σχέδιο Μεγάλη Αλβανία, κάτι που θα επηρεάσει εκτός όλων των άλλων και την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες της περιοχής.

Ο πιο πρόσφατος «κώδων» κινδύνου για το Κόσοβο, ακούστηκε από τον πρώην πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, ο οποίος δήλωσε ορθά κοφτά ότι εάν το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου επιλυθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε μία πλευρά να κερδίσει τα πάντα και η άλλη να χάσει τα πάντα, αυτό θα οδηγούσε σε νέα πολεμική σύγκρουση, γράφει ο σερβικός τύπος.

Ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας, έχει μιλήσει για την πιθανή συμφωνία μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας, λέγοντας ότι δεν υποστηρίζει την άποψη πολλών αξιωματούχων στην χώρα του που θέλουν οπωσδήποτε αυτήν την συμφωνία, διαφωνώντας με αυτές τις φωνές που λένε ότι η Σερβία πρέπει να παραδοθεί στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου.

«Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε ποια επιλογή είναι κακή για εμάς. Απόλυτα όμως δεν συμφωνώ με εκείνους που πιστεύουν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το Κοσσυφοπέδιο το συντομότερο δυνατό, γιατί κανένας από αυτούς δεν μπορεί να κατανοήσει τις επιπτώσεις αυτών των προσεγγίσεων», είπε ο Τάντιτς σε συνέντευξή του στην σερβική εφημερίδα «blic.rs».

Τόνισε επίσης ο ίδιος ότι η μέχρι σήμερα η παγιωμένη εθνοτική σύγκρουση ανάμεσα σε Σέρβους και Αλβανούς δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της δύσκολης οικονομικής και δημογραφικής κατάστασης της Σερβίας.

«Οι λεγόμενες εκσυγχρονιστικές φωνές που λένε ότι θα πρέπει να αποχωρήσουμε από το Κόσοβο, επειδή θεωρούν ότι είναι ήδη κράτος και όλα έχουν χαθεί, εμποδίζει την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη μας ως  χώρα και παραδίδει πολύ εύκολα τμήμα του σερβικού εδάφους στέλνοντας  μηνύματα ότι μπορεί να γίνει το ίδιο και με  άλλα μέρη (Πρέσεβο) ενώ δίνει στους επενδυτές το μήνυμα ότι η Σερβία είναι μια ασταθής χώρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπόρις Τάντιτς.

Ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι συνεχίζει να πιστεύει ότι η ύπαρξη δυο εθνοτήτων στο Κόσοβο θα ήταν η καλύτερη λύση.

«Όλες οι άλλες λύσεις θα μας έφερναν σε μια κατάσταση όπου η μία πλευρά  παίρνει τα πάντα και η άλλη χάνει τα πάντα, και αυτό  θα μπορούσε να οδηγήσει στο ξέσπασμα μιας νέας σύγκρουσης στο μέλλον», είπε μεταξύ άλλων ο Μπόρις Τάντιτς.

Το νέο πρόβλημα της Σερβίας όμως ονομάζεται Πρέσεβο και κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς , οι οποίοι το ονομάζουν " Ανατολικό Κοσσυφοπέδιο", προετοιμάζοντας ήδη την νέα εστία σύγκρουσης με την Σερβία.

Ο Σέρβος δημοσιογράφος και αναλυτής J.Bosnic τώρα, ανέφερε σήμερα ότι το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι σε ισχύ και έχει την υποστήριξη όλων των Αλβανών των Βαλκανίων, κάτι που θα επιφέρει πιθανές συγκρούσεις  με την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η Σερβία δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ κινείται  βήμα προς βήμα για την κατάργηση της υποστήριξης των Αλβανών στο Κόσοβο για οικονομικούς λόγους, κάτι όμως που θα δώσει την ευκαιρία στο Βελιγράδι να ανακτήσει την κυριαρχία του στην πρώην νότια επαρχία του Κοσόβου

Ο Bosnic επικαλούμενος την «σερβική ιστορία», δήλωσε ότι μετά την ήττα της Χ. Κλίντον, οι Αλβανοί έχασαν την μεγάλη υποστήριξη των ΗΠΑ και ότι μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία θα ακολουθήσει η αποχώρηση των Αμερικανών από το Κοσσυφοπέδιο.

Εφόσον υλοποιηθεί αυτό το σενάριο θα είναι εύκολο για την Σερβία να ανακτήσει τον έλεγχο του εδάφους της.

Ο Bosnic είπε επίσης ότι  δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα για την Αλβανία να προσαρτήσει το Κοσσυφοπέδιο, διότι σε αυτό το είδος πολιτικής απέτυχε ο ίδιος ο Χίτλερ με το περιβόητο Anschluss στην Αυστρία .

https://youtu.be/VZXSBpn2HGY?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...