Σκοπιανό

«Η Μακεδονία είναι Ελλάδα!»: Με συλλαλητήρια σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη απαντούν οι Έλληνες- Στους δρόμους κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Νέα συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τη στιγμή που στην ελληνική Βουλή πραγματοποιείται η συζήτηση και το μεσημέρι η ψηφοφορία για την εκχώρηση της Μακεδονίας, οι Έλληνες βγαίνουν στους δρόμους και στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα»!

Οι Παμμακεδονικές Ομοσπονδίες απηύθυναν νέο κάλεσμα για τις 12 το μεσημέρι (στην πλατεία Συντάγματος), προκειμένου να διαδηλώσουν για μια ακόμα φορά την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε την αναβολή της ονομαστικής ψηφοφορίας για τη Συμφωνία που υπέγραψαν Τσίπρας-Ζάεφ. Οι βουλευτές θα ψηφίσουν στις 14:30 της Παρασκευής.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ραντεβού σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, δίνουν όσοι έκαναν χτες διαμαρτυρία στον Λευκό Πύργο ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας- πΓΔΜ.

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους στις 8 το πρωί, μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, θέλοντας να διαμηνύσουν ότι η Συμφωνία αυτή δεν θα εφαρμοστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία πρόκειται να γίνει σήμερα, στις 14:30 ώστε να προλάβουν να λάβουν τον λόγο όσοι βουλευτές το επιθυμούν.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Στο περιθώριο του συλλαλητηρίου της Πέμπτης σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος με την Αστυνομία να πραγματοποιεί 130 προσαγωγές και 10 συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και οδηγούνται στον εισαγγελέα, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και διάφορα «πολεμοφόδια», ενώ τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από τη Βουλή.

Οι προσαγωγές έγιναν στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που έκανε η Αστυνομία, κατ' εφαρμογή ειδικού σχεδιασμού, με στόχο να εμποδίσουν τις ομάδες που πήγαιναν αποκλειστικά για να προκαλέσουν επεισόδια στη Βουλή.

https://www.youtube.com/watch?v=_Mrfh_LndEk

Οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι το βράδυ, αλλά μια ομάδα πάνω από 30 άτομα, πέρασε έξω από το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και έγραψε με σπρέι στον μαντρότοιχο το σύνθημα: «Μακεδονία γη ελληνική».

Η ομάδα αυτή προσήχθη και πάλι από τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έγραψε το σύνθημα.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από πέτρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ