Κίνα

Ενταση στη Νότια Σινική Θάλασσα με αμερικανικό αντιτορπιλικό

Η Κίνα προειδοποίησε τις ΗΠΑ να σταματήσει τις προκλήσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα μετά την άφιξη πλοίου του αμερικανικού ναυτικού σε αμφισβητούμενη περιοχή

Κλιμακώνεται η ένταση στη Νότια Σινική Θάλασσα, έπειτα από την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να αποστείλουν ένα αντιτορπιλικό στην αμφισβητούμενη, από την Κίνα, περιοχή, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Πεκίνου.

Στη Νότια Σινική Θάλασσα, μόλις 12 ναυτικά μίλια από το σύμπλεγμα των νησιών Παρασέλ, πλέει το πλοίο του αμερικανικού ναυτικού «USS McCampbell», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης.

«Καλούμε τις ΗΠΑ να σταματήσουν αμέσως αυτού του είδους την πρόκληση» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, κληθείς να σχολιάσει τις αμερικανικές κινήσεις.

Κατά τον ίδιο, το «USS McCampbell» έχει εισέλθει στα θαλάσσια ύδατα των νησιών Παρασέλ, χωρίς την άδεια του Πεκίνου.

Στο σημείο έχει σπεύσει και κινεζικό πλοίο, το οποίο απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς το αμερικανικό πλοίο, ζητώντας να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε, επιπλέον, την Ουάσιγκτον να σταματήσει αυτές τις προκλητικές ενέργειες, ενώ υπογράμμισε ότι το Πεκίνο διατηρεί το δικαίωμα λήψης όλων των απαιτούμενων μέτρων για τη διασφάλιση της ασφάλειας.

Για πολλά χρόνια, η Νότια Σινική Θάλασσα αποτελεί ζώνη διαμάχης, λόγω των εδαφικών διεκδικήσεων μίας σειράς ασιατικών κρατών στο Αρχιπέλαγος Σπάρτλυ και στα Νησιά Παρασέλ. Βιετνάμ, Κίνα, Μαλαισία, Φιλιππίνες και Μπρουνέι ερίζουν για την κυριαρχία αυτών των θαλάσσιων περιοχών, οι οποίες φέρεται να είναι πλούσιες σε κοιτάσματα πετρελαίου και μετάλλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...