Πολιτική

Συγκαλεί εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ ο Καμμένος - Αποχωρεί από την κυβέρνηση την Τετάρτη;

Σε μια κίνηση προφανούς συμβολισμού, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων την ερχόμενη Τετάρτη 9 Ιανουαρίου. Την ίδια ημέρα ξεκινά η τελική διαδικασία της έγκρισης των συνταγματικών τροποποιήσεων για τη μετονομασία της γειτονικής χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» Την ίδια ημέρα στην Αθήνα, ο κ. Καμμένος αναμένεται να επαναλάβει τις απόψεις του για το Σκοπιανό επαναλαμβάνοντας ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή».

Το σίγουρο είναι ότι οι σχέσεις του υπουργού Άμυνας είναι πλέον ψυχροπολεμικές με το Μέγαρο Μαξίμου και το διαζύγιο δείχνει να είναι θέμα εικοσιτετραώρων. Πώς αλλιώς να εξηγήσει άλλωστε κάποιος την σπουδή με την οποία ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος δημοσιοποίησε την απόφασή του για σύγκληση της ΚΟ, στις 2130 το βράδυ του Σαββάτου;

Είχε προηγηθεί η οργισμένη ανάρτηση στο τουίτερ του κ.Καμμένου εναντίον του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, χωρίς να τον κατονομάζει:

“Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος :
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ.
Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ.
ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ” έγραψε ο κ.Καμμένος.

https://twitter.com/PanosKammenos/status/1081602749127688192

Αφορμή για την επίθεση Καμμένου είχε σταθεί η συνέντευξη του κ. Κοτζιά στο news247 , στην οποία ο πρώην υπουργός Εξωτερικών απαξίωσε την στάση του κυβερνητικού εταίρου.

"Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του", είπε ο κ. Κοτζιάς, εκτιμώντας ότι "η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015, ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος". "Δε θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος" τόνισε χαρακτηριστικά.

Από δω και μπρος οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό θα είναι ραγδαίες, με όλα τα σενάρια ανοιχτά, καθώς το Σκοπιανό αποτελεί το σημαντικότερο μέτωπο της συγκυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...