Κυβέρνηση

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στο Μ. Μαξίμου ο Π. Καμμένος - Άρχισε η κρίσιμη συνάντηση με τον Τσίπρα - Προς «διαζύγιο»;

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε πριν από λίγο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενημερώνοντας για αλλαγή της τελευταίας στιγμής σχετικά με την πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου.

Όπως ενημερώνει το Γραφείο Τύπου των ΑΝΕΛ στη σχετική ανακοίνωση, η συνέντευξη Τύπου θα γίνει τελικά μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 12 μ. αντί για 12.30 μ.μ.

“Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σήμερα Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, στις 12:00, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Royal Olympic (Αίθουσα Attica)”, αναφέρεται.

Έτσι, αυτομάτως “μικραίνει” η διάρκεια της κρίσιμης συνάντησης που θα έχει με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Βέβαια, αυτό μπορεί να σημαίνει πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν ήδη συμφωνήσει για το μέλλον της συνεργασίας τους τις προηγούμενες ημέρες, κατά τις οποίες ήταν σε συνεχή επικοινωνία.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ή ο υπουργός Άμυνας υπαναχωρεί απ’ όσα έχει πει μέχρι σήμερα και εμφανίζεται στην συνέντευξη σαν να μην έχει συμβεί τίποτα ή δηλώνει ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση χωρίς να άρει ωστόσο την εμπιστοσύνη του σε αυτή.

Το πρώτο σενάριο – να τα πάρει όλα πίσω – είναι παρά πολύ δύσκολο, καθώς πλέον τα πράγματα έχουν πάρει μια συγκεκριμένη τροπή. Οδήγησαν μάλιστα τον πρωθυπουργό να θέσει συγκεκριμένο δίλημμα στον κυβερνητικό του εταίρο, λέγοντας ότι ή στηρίζει την κυβέρνηση ή ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης.

Άρα όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι αν θα φύγει μόνος του ή θα βάλει βέτο στον Αλέξη Τσίπρα να μην κρατήσει κανέναν από τους βουλευτές του σε υπουργικό αξίωμα – εκτός ίσως από την Έλενα Κουντουρά.

Το πιο βατό σενάριο πάντως για τον Αλέξη Τσίπρα θα ήταν μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου να προχωρήσει σε ανασχηματισμό – χωρίς να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης εάν φυσικά ο υπουργός δηλώσει ότι στηρίζει την κυβέρνηση – και στην συνέχεια να φέρει την συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές