Σκοπιανό

Στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών - Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου - Επιταχύνεται η προδοσία

Κατατέθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ την Δευτέρα αναμένεται να εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα στις 17:00 το απόγευμα. Επίσης, θα οριστεί μία συνεδρίαση για την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και μία συνεδρίαση της Ολομέλειας της βουλής.

Αλλά εάν χρειαστεί, προκειμένου να γίνει πιο ενδελεχής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων, τότε θα υπάρξει μία επιπλέον συνεδρίαση της Επιτροπής και της Ολομέλειας της βουλής.

Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα κυρωθεί η Συμφωνία από την Ολομέλεια του βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νίκος Βούτσης ανέφερε σε δημοσιογράφους πως μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε εδώ το σχέδιο νόμου.

ΠΓΔΜ: Πρώτη η Ελλάδα θα επικυρώσει την είσοδο μας στο ΝΑΤΟ

Συμφωνία (σ.σ.των Πρεσπών) είναι ισχυρή απόδειξη της ωριμότητας και της προόδου της περιοχής μας». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ Μίλε Μποσνιακόφσκι μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Είναι περισσότερο από ξεκάθαρο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει ένα νέο, λαμπρό και ευημερές μέλλον για όλους τους πολίτες της χώρας μας και της δικής σας επίσης. Είναι μια Συμφωνία που καθιστά πιο σταθερή και ασφαλή την περιοχή, δίνοντας μια ευκαιρία για μια καλύτερη και ευημερούσα ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ η Συμφωνία «θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη των χωρών μας και θα καταστήσει ευκολότερη τη διακίνηση εμπορευμάτων και τη μετακίνηση ανθρώπων στην περιοχή· από τη στιγμή που η Βουλγαρία και η Ελλάδα είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, η Αλβανία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ κι ελπίζουμε πως κι εμείς θα προσχωρήσουμε μαζί με τους άλλους γείτονές μας πολύ σύντομα».

«Αυτό σημαίνει ισχυρή συμμαχία σε όλες τις πτυχές, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας επίσης», επισήμανε.

Αναφορικά με το κατά πόσο η υλοποίηση της Συμφωνίας θα καταστήσει δυνατό να καμφθούν οι αντιδράσεις αυτών που αντιτίθενται σ' αυτήν, ο κ. Μποσνιάκοφσκι είπε πως «θα υπάρχουν πάντα πολιτικοί αντίπαλοι των αξιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά η Συμφωνία είναι ισχυρή απόδειξη της ωριμότητας και της προόδου της περιοχής μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...