Κόσμος

Δικτυοκεντρικό πόλεμο κατά της Ελλάδας ετοιμάζει η Τουρκία: Πρόβα «τζενεράλε» στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» - Δείτε εικόνα

Δικτυοκεντρικό πόλεμο ετοιμάζει πυρετωδώς το τουρκικό γενικό επιτελείο κατά της Ελλάδος με την επικείμενη άσκηση« Γαλάζια πατρίδα», ενώ σχετικό άρθρο σε τουρκική εφημερίδα στοχοποιεί άμεσα την χώρα μας σε κεντρική φωτογραφία.

Δείτε την εικόνα που παρουσιάζουν τα Τουρκικά ΜΜΕ:

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΤΥΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;

Μιλάμε για το σύνολο των επιχειρήσεων απόκτησης υπεροχής στο επίπεδο πληροφοριών, με στόχο την αυξημένη αποτελεσματικότητα στο σύγχρονο πεδίο μάχης, μέσω της δικτύωσης όπλων, ραντάρ, δορυφόρων και κέντρων διοίκησης, προκειμένου να υπάρξει σαφή και άμεση αντίληψη της τακτικής κατάστασης, με σκοπό την  μεγαλύτερη ταχύτητα λήψης αποφάσεων, συγχρονισμό και αυξημένη επιβιωσιμότητα των φίλιων ενόπλων δυνάμεων.

Η τουρκική κρατική εταιρεία MILSOFT ανέπτυξε και παρέδωσε στις ΤΕΔ για δοκιμή σύστημα εθνικής διασύνδεσης δεδομένων (TVL) για την ασφαλή διαβίβαση τακτικών πληροφοριών μεταξύ χερσαίων, θαλάσσιων, αεροπορικών οπλικών πλατφορμών και κέντρων διοίκησης.

https://twitter.com/TyrannosurusRex/status/1083325102031294464

Πρόκειται για σύνδεση συστημάτων δεδομένων TVL ακολουθώντας τα στάνταρ του ΝΑΤΟ (Link-11, Link-16 και Link-22).

ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ;

Μιλάμε για ενιαία δικτύωση και μεταφορά πληροφοριών από ραντάρ, δορυφόρους Türksat 4B, έως μη επανδρωμένα οχήματα UAV BayraktarTB2, ANKA-S τα οποία μέσω κεραίας SATCOM,  θα μεταφέρουν εικόνα και πληροφορίες σε επίγειους σταθμούς OSΕM, τα οποία με την σειρά τους θα τα μεταβιβάζουν σε πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη, αεροσκάφη πληροφοριών/υποκλοπών,οχήματα διαβιβάσεων, άρματα μάχης , τζιπ, τα οποία θα συνδέονται  και θα μεταβιβάζονται σε επίγειους σταθμούς δίνοντας στην στρατιωτική ηγεσία σαφή εικόνα του πεδίου μάχης.

Αυτό δίνει την δυνατότητα έγκαιρης λήψης αποφάσεων επί του πεδίου με σκοπό την εξουδετέρωση του αντιπάλου.

Οι Τούρκοι αυτόν τον δικτυοκεντρικό πόλεμο θέλουν να τον εφαρμόσουν ειδικά στην θάλασσα του  Αιγαίου, που αποτελεί περιοχή άμεσης προτεραιότητα τους λόγω των ύποπτων σχεδίων τους με την οριοθέτηση ΑΟΖ και των 18 νησιών που διεκδικούν.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν την τουρκική ηγεσία να έχει σκοπό να κάνει πρόβα αυτού του δικτυοκεντρικού πολέμου στην επικείμενη άσκηση «Γαλάζια πατρίδα» σε μια προσπάθεια επίδειξη ισχύος.

Σύμφωνα με άρθρο μας  η τουρκική αεροναυτική  άσκηση  αναμένεται πιθανόν να μετατραπεί σε πρόβα τζενεράλε  πολεμικών επιχειρήσεων στο ελληνικό Αρχιπέλαγος,  με την συγκέντρωση μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων  σε περιοχές ελληνικών θαλάσσιων συνόρων.

«Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο εντατικά και θα υλοποιήσουμε την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα-2019» με την παρουσία ισχυρών αεροναυτικών δυνάμεων, όπου, ο τουρκικός στρατός η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό θα εκτελέσουν πιθανά σενάρια πολέμου ως αποτρεπτική δύναμη», ανέφερε  τουρκικό δημοσίευμα της Yeni Safak.

Το τουρκικό άρθρο αναφέρει: «η άσκηση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θα περιλαμβάνει τις λεγόμενες επίμαχες περιοχές και αναμένεται να οριοθετήσει την τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Έχουν γνώση όμως οι φύλακες.

Χώρες  με υπολογίσιμη στρατιωτική ισχύ, ανέπτυξαν εφαρμογές του Δικτυοκεντρικού Πολέμου, αποκτώντας συντριπτικά πλεονεκτήματα στο πεδίο της μάχης έναντι του αντιπάλου.

Τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα είναι πολύ μεγάλα, απόρροια της σαφούς  εικόνας του πεδίου της μάχης και της άμεσης και έγκαιρης μεταφοράς πληροφοριών, της ταχείας και αποτελεσματικής καταστροφής των εχθρικών στόχων. Εκτός από τις ΗΠΑ, η Κίνα και  η Τουρκία ανήκει στις χώρες οι οποίες  εφήρμοσαν το Net Centric Warfare.

Όλα αυτά προβληματίζουν την ελληνική στρατιωτική ηγεσία η οποία λαμβάνει μέτρα ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις. Δεν χρειάζονται  πολλά λόγια…αλλά μόνο έργα .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...