Κυβέρνηση

Δημοσκόπηση-«χαστούκι» για Τσίπρα: Κατά των «Πρεσπών» 7 στους 10 Έλληνες - Με συλλήψεις πατριωτών «απαντάει» το Μαξίμου!

Oι αριθμοί σχεδόν πάντα λένε την αλήθεια. Πάντως σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Ελληνες είναι κατά της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σήμερα μάλιστα, τα στοιχεία που προέκυψαν από νέα έρευνα, είναι συντριπτικά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Εκλογές τώρα» ζητούν δύο στους τρεις συμμετέχοντες σε πανελλαδική έρευνα της Marc που πραγματοποιήθηκε για το protothema από τς 14 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2019.

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, ύστερα από την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, περίπου 7 στους 10 πολίτες αξιολογούν σαν προσυμφωνήμενο το «διαζύγιο» των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Το 65,3% των ερωτηθέντων απαντούν ότι ο Πάνος Καμμένος έχασε από τους τελευταίους χειρισμούς και τις πολιτικές εξελίξεις, έναντι ποσοστού 21,4% που εκτιμούν ότι ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας ευνοήθηκε.

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, 7 στους 10 Έλληνες (ποσοστό 69,6%) αξιολογούν αρνητικά και μάλλον αρνητικό το «deal» για τη Βόρεια Μακεδονία με παράλληλη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους Σκοπιανούς. Μόλις 26,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική ή μάλλον θετική για τα ελληνικά συμφέροντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρνητικά απέναντι στη Συμφωνία τοποθετούνται κατά κύριο λόγο οι Έλληνες μέχρι 50 ετών.

Δείτε τον πίνακα:

Στο ερώτημα «μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, θέλετε η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ή να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές» ποσοστό 65,5% επί των συμμετεχόντων απαντούν «να πάμε σε εκλογές». Ποσοστό 29,7% ή περίπου τρεις στους 10 απαντούν ότι προτιμούν η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και ένα ποσοστό 4,8% επιλέγει να πει «δεν απαντώ».

KATEBAZOYN AΦΙΣΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην απομάκρυνση των αφισών, που έχουν αναρτηθεί στη Θεσσαλονίκη και αναγράφουν το ερώτημα «εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;» κάτω από πρόσωπα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Ποταμιού, που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, προχώρησε ο κεντρικός δήμος.

«Από το πρωί κατεβάζουμε τις αφίσες. Είναι άλλη μια ένδειξη ότι υπάρχει ένας φανατισμός και μια παράνοια στην πόλη, όσον αφορά το Μακεδονικό» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ερωτηθείς για το θέμα.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την υπόθεση με τις αφίσες για την Μακεδονία που τοιχοκολλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Στις αφίσες φαίνεται το πρόσωπο ενός (κάθε φορά) βουλευτή από εκείνους που προτίθενται να υπερψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, με το ερώτημα «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;» και κανένα άλλο σχόλιο.

Οι αρχές συνέλλαβαν δύο Έλληνες 41 ετών στην Κοζάνη, δύο άντρες, ηλικίας ηλικίας 55 και 45 ετών, στα Γρεβενά και δύο ακόμα, ηλικίας 20 και 21 ετών στην Θεσσαλονίκη.

Όλοι κατηγορούνται για παράνομη αφισοκόλληση.

Οι δύο συλληφθέντες στα Γρεβενά αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα ενώ οι συλληφθέντες της Κοζάνης αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, όλοι είναι μέλη της ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» που έχει ιδρυθεί εδώ και δεκαετίες αλλά θεωρούνταν ανενεργή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ