Οικονομία

ΔΕΗ: Ερχονται αυξήσεις στα τιμολόγια - «Χάνεται» η έκπτωση του 15% για τους συνεπείς

Νέο «πονοκέφαλο» στους οικιακούς και εταιρικούς πελάτες της ΔΕΗ προκαλεί η πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσεις σε μπαράζ αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, για να εξισορροπήσει τις ζημίες.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να «εξανεμιστεί» και η έκπτωση του 15%, που ισχύει σήμερα για τους συνεπείς πελάτες και αφορά τέσσερα εκατομμύρια καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, σε ενημέρωση που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της ΔΕΗ υποστήριξε ότι η εταιρεία «δεν μπορεί να απορροφά άλλο τις επιβαρύνσεις», σημειώνοντας ότι οι αυξήσεις αποτελούν μονόδρομο προκειμένου (η ΔΕΗ) να έχει «μια επιτυχημένη έξοδο δανεισμού στις αγορές».

Το ταπεινό... αντίδωρο της ΔΕΗ για τις, ενδεχομένως, «τσουχτερές» αυξήσεις θα είναι η έκπτωση ύψους ενός ευρώ για όσους επιλέγουν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τον λογαριασμό τους -κάτι που οι εταιρείες τηλεφωνίας εφαρμόζουν εδώ και χρόνια.

Σημείο - «κλειδί» για τη θέσπιση των ανατιμήσεων θεωρείται η καθιέρωση ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό, εν ολίγοις, σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα αποσβέσει την άνοδο των χρηματιστηριακών τιμών για τους ρύπους, με όχημα τις τσέπες των καταναλωτών.

Ερωτηθείς για τις αιτίες που ωθούν στις ανατιμήσεις, ο Μανώλης Παναγιωτάκης «φωτογράφισε» κυβερνητικές επιλογές τονίζοντας ότι σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι δαπάνες ύψους 1 δισ. ευρώ που επωμίστηκε η δημόσια εταιρεία, όπως η χρέωση για την κάλυψη του ελλείμματος του λογαριασμού των ΑΠΕ, οι δημοπρασίες προθεσμιακών προϊόντων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ