Κόσμος

Αφήνιασαν οι Τούρκοι με τις ελληνικές επιγραφές στην Αδριανούπολη


«Κύριε Δήμαρχε, αυτή δεν είναι βυζαντινή πόλη»

Σφοδρή επίθεση δέχθηκε ο δήμαρχος της Αδριανούπολης για την απόφαση του να καλωσορίσει τουρίστες από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία με αφίσες που είναι γραμμένες και στα Ελληνικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet στην ηλεκτρονική της σελίδα, hurriyetdailynews.com ο δήμαρχος της πόλης, που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, δέχεται πυρά για την υποδοχή τουριστών με αφίσες γραμμένες στις δύο γλώσσες.

«Εντάξει, είναι μια ωραία χειρονομία. Αλλά το όνομα της πόλης μας είναι γραμμένο στις βουλγαρικές αφίσες ως Edirne, αλλά είναι (γραμμένο ως) Αδριανούπολη στις ελληνικές αφίσες. Κύριε Δήμαρχε, αυτή δεν είναι βυζαντινή πόλη. Ήταν η πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για 88 χρόνια», δήλωσε στο Anadolu ο Veysel Güner πρόεδρος της DYA. Μέχρι στιγμής, ο Gürkan δεν έχει απαντήσει στους επικριτές του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...