Ρωσία

Αυτό είναι το «μυστικό όπλο» του Πούτιν στην Αρκτική κατά των Αμερικανών (βίντεο)


Μπορεί η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες να “συγκρούονταν” εμμέσως στο επιχειρησιακό θέατρο της Μέσης Ανατολής με επίκεντρο τη Συρία, όμως με την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή, σηματοδοτείται μια “στροφή” ώστε να αντιμετωπίσει τις απειλές της Κίνας και της Ρωσίας σε άλλα μέρη του κόσμου, που θίγονται πιο άμεσα συμφέροντα.

Ένα από αυτά τα μέρη είναι η Αρκτική, με τις μεγάλες δυνάμεις να ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνάμεις και παρουσία του εκεί, με έναν εξαιρετικά “μυστικό” και διακριτικό τρόπο, αφού όλα τα “βλέμματα” είναι στραμμένα στη Μέση Ανατολή.

Οι Ρώσοι, ωστόσο, τελευταία έχουν προχωρήσει σε έκτακτη ενίσχυση στις δυνάμεις της αρκτικής και αυτό αποδεικνύει και η πρόσφατη είδηση για ανάπτυξη των τρομερών πυραυλικών, ειδικά τροποποιημένων για την Αρκτική, συστημάτων Pantsir-SA.

Τα ρωσικά στρατεύματα αναμένεται να παραλάβουν φέτος την πρώτη τους μονάδα του συστήματος Pantsir-SA, μιας παραλλαγή του αντιαεροπορικού συστήματος μεσαίας εμβέλειας, σχεδιασμένο ειδικά για να λειτουργεί στις εξαιρετικά σκληρές συνθήκες της περιοχής της Αρκτικής.

Το νέο μηχάνημα αναμένεται να προχωρήσει σε δοκιμές "μέσα σε λίγες μέρες", ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας Αλεξέι Κρίβορνσκοκο τπριν από λίγες μέρες. Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος επισκέφθηκε ένα εργοστάσιο, όπου κατασκευάζεται το νέο σύστημα, επιθεωρώντας προσωπικά τα διάφορα οπλικά συστήματα σε εξέλιξη.

Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Pantsir-SA παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2017, όταν παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα.

Το σύστημα είναι τοποθετημένο σε ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα τύπου DT-30, το οποίο έχει ήδη δοκιμαστεί στις σκληρές και αντίξοες καιρικές συνθήκες της Αρκτικής, όπου το όχημα μπόρεσε να περάσει ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές λόγω του χοντρού χιονιού.

Οι τροποποιήσεις που έχουν λάβει χώρα στο ειδικά διαμορφωμένο σύστημα Pantsir SA ανταποκρίνονται στις καιρικές συνθήκες στο περιβάλλον που λειτουργεί και γι’ αυτό είναι διαφορετικό από το Pantsir-S που επιχειρεί στη Συρία, αφού το Pantsir SA διαθέτει 18 αντιαεροπορικούς πυραύλους αντί για δώδεκα, ενώ επίσης δεν διαθέτει αυτόματο κανόνι.

Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει ενισχύσει σημαντικά την άμυνά της στην Αρκτική, κατασκευάζοντας νέες βάσεις, με αποστολές παγοθραυστικών, αναβαθμίζοντας τις παράκτιες και αεροπορικές άμυνές της. Ο ρωσικός στρατός έχει επίσης δοκιμάσει έναν συγκεκριμένο αριθμό οπλικών συστημάτων που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για να χρησιμοποιηθούν στην Αρκτική.

Εκτός αυτού, η Ρωσία ενημέρωσε τους κανόνες πλοήγησης για πολεμικά πλοία άλλων εθνών που επιχειρούν να ταξιδέψουν πέρα ​​από τις βόρειες ακτές της. Από το 2019, ένα τέτοιο ταξίδι θα απαιτήσει προηγούμενη ειδοποίηση στο υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Δείτε ανάρτηση:
https://twitter.com/RT_com/status/1045206410022158336?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...