Ελληνοτουρκικά

Ασέβεια από την Τουρκία: Προκλητική NAVTEX μεταξύ Λήμνου & Σαμοθράκης τα Θεοφάνεια! - Αποφασισμένη για κλιμάκωση η Άγκυρα

Δεν σέβονται τίποτα οι Τούρκοι. Οι εντάσεις σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο δεν λένε να σταματήσουν, ενώ σήμερα ο Μ. Τσαβούσογλου, προχώρησε σε μία προκλητική δήλωση, όπου έδειξε το ποια θα είναι η στάση της Άγκυρας τους επόμενους μήνες.

Στην ομιλία του στην Ακαδημία της Ακτοφυλακής και της Στρατοχωροφυλακής ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι: «Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα «κακομαθημένο παιδί». Έτσι λένε τον Υπουργο Άμυνας τους. Τον αποκαλούν και λένε «έχουμε ένα κακομαθημένο παιδί».

Προσέξτε όμως το κακομαθημένο σας παιδί για να να μην προκληθει κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας. Αυτό το υπενθυμίζουμε. Αυτή στην πραγματικότητα είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση» δήλωσε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε επίσης πως «δεν υπάρχει κανένα όφελος και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος η αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα».

Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα δεν καταλαβαίνει από γιορτές και με μία προκλητική ΝΑVTEX, δεσμεύει περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης για άσκηση με πραγματικά πυρά, στις 6 Ιανουαρίου!

Η Navtex:

ΝΑVTEX 0006/19

TURNHOS N/W : 0006/19
AEGEAN SEA
GUNNERY EXERCISE, ON 06 JAN 19 FROM 0700Z TO 0900Z IN AREA BOUNDED BY;
40 16.00 N – 025 18.00 E
40 16.00 N – 025 31.00 E
40 11.00 N – 025 31.00 E
40 11.00 N – 025 18.00 E
CAUTION ADVISED.
CLICK TO SEE ON THE MAP

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Οι προκλήσεις των Τούρκων συνεχίστηκαν και αυτές τις ημέρες στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, πέντε σχηματισμοί αποτελούμενοι από συνολικά δέκα F-16 , δύο F-14, καθώς και ένα ελικόπτερο, προέβησαν σε επτά παραβάσεις του FIR Αθήνας και σε έντεκα παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (όλες από τους σχηματισμούς). Σημειώθηκε μια εμπλοκή, ενώ 4 αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 2α ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 5 (1x4 F-16 & 3X2 F-16 & 1X2 F-4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 Ε/Π

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 13

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 7

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 11 (από τους σχηματισμούς)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Οι Τούρκοι δημιουργούν συνεχώς ένα εκρηκτικό κλίμα έναντι της χώρας μας (η πολιτική ηγεσία μας όμως τηρεί «σιγή ιχθύος») για να πετύχουν με ψυχολογικά μέσα την θετική έκβαση των παράνομων απαιτήσεων τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική υποβρύχια δύναμη κρούσης SAT (αντίστοιχη της ελληνικής ΜΥΚ) εκπαιδεύεται εντατικά εδώ και μήνες εκτελώντας αποστολές εξουδετέρωσης παράκτιων στόχων, σαμποτάζ, εξουδετέρωση προσωπικού μονάδων επιφανείας, κτλπ.

Αν συνδυάσουμε τον «άγριο» τουρκικό εθνικισμό που απειλεί την Ελλάδα με την προκλητική στάση των Αλβανών και των Σκοπιανών το ίδιο διάστημα, μπορούμε να δούμε σχηματοποιημένα την υλοποίηση ενός, τουρκικής εμπνεύσεως, σχεδίου πιέσεων κατά της Ελλάδος με προφανείς στόχους στο Αιγαίο αλλά και αλλού.

Οι Ελληνικές ΕΔ όμως όποτε και εάν χρειαστεί θα δώσουν την απάντηση που πρέπει στους Τούρκους, το μόνο πρόβλημα είναι η Ελληνική πολιτική ηγεσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...