Κόσμος

Απίστευτο και όμως αληθινό! Iσραηλινό άρμα μάχης κινείται σε λεωφόρο με το πλήρωμα να έχει αποκοιμηθεί

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή, κατά την διάρκεια ασκήσεων του ισραηλινού στρατού. Οι αρχές των ενόπλων δυνάμεων μελετούν την περίεργη υπόθεση.

Οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας του Ισραήλ (IDF) ξεκίνησαν μια έρευνα για να ανακαλύψουν το πώς είναι δυνατόν ολόκληρο το πλήρωμα ενός άρματος Merkava-IV να έχει αποκοιμηθεί στο εσωτερικό του, αφήνοντάς το να κινείται ανεξέλεγκτα σε αυτοκινητόδρομο, καταλήγοντας σε απόσταση 600 μέτρων από εκεί που έπρεπε να ήταν.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή κατά τη διάρκεια της πορείας του άρματος στην έρημο Νεγκέβ, περίπου 46 μίλια βόρεια της πόλης Ειλάτ, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Σύμφωνα με την Haaretz, ο διοικητής του πληρώματος του άρματος είχε βγει για να πάει στην τουαλέτα και όταν επέστρεψε 20 λεπτά αργότερα, ανακάλυψε ότι αυτό έλειπε.

Ένας εκπρόσωπος των IDF δήλωσε ότι κανείς δεν είχε τραυματιστεί, αλλά ότι το άρμα παραλίγο να χτυπούσε μια ομάδα στρατιωτών.

Ωστόσο, διερευνούν τώρα το «ασυνήθιστο περιστατικό ασφαλείας… για να πάρουν τα διδάγματα τους προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον».

Το Merkava Mark IV αποτελεί τη νεώτερη γενιά των ισραηλινών αρμάτων μάχης. Ο ισραηλινός στρατός άρχισε να τα παραλαμβάνει το 2003 και σήμερα διαθέτει 360 άρματα του τύπου σε ενεργό υπηρεσία.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...