Αρχείο

Αμερικανικά ινστιτούτα «κατακεραυνώνουν» την Άγκυρα: «Δεν μπορεί να είναι σύμμαχός μας ο Ερντογάν» - «Είναι διεφθαρμένος ισλαμιστής»

Αλλάζει ξανά το σκηνικό μετά την χθεσινή «εκδίωξη» του Αμερικανού συμβούλου Τ.Μπόλτον από το μεγαλοπρεπές Σαράι του Ερντογάν κακήν κακώς μάλιστα, παρά την αποφυγή δημοσιοποίησης των αληθινών γεγονότων για ευνόητους λόγους σχετικά με τις τεράστιες αντεγκλήσεις για τα τουρκικά σχέδια στην Συρία.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι μετά την χθεσινή αποτυχία στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Τουρκίας για την Συρία, ο Τσαβούσογλου στράφηκε στην Ρωσία και το Ιράν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν για νέα Αστάνα.

https://twitter.com/Ozkok_/status/1082927955771297792

https://twitter.com/Ozkok_/status/1082941292013907968

Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες όμως θα πραγματοποιήσουν σύντομες επαφές με τη Συρία σύντομα, δήλωσε πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ράιαμπκοφ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

"Οι επαφές για διάφορες πτυχές του συριακού ζητήματος δεν έχουν σταματήσει, δεν βλέπω τίποτα έκτακτο, εντυπωσιακό ή ιδιαίτερο", δήλωσε ο Ryabkov.

"Αυτές οι επαφές δεν ανακοινώνονται πάντοτε. Οι επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη και θα διεξαχθούν σύντομα και σε άλλα θέματα", ανέφερε ο ίδιος.

Σήμερα το γνωστό αμερικανικό ινστιτούτο American Enterprise Institute που καθορίζει την πολιτική στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Αμερικανό γεωπολιτικό αναλυτή Michael Rubin,  προσδιορίζει τελεσίδικα πλέον ότι η Τουρκία του Ερντογάν δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ όσο και να προσπαθήσει ο Τραμπ και οι αξιωματούχοι του.

«Σύμφωνα με την κοσμοθεωρία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της ομάδας του, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν " πρωταρχική απειλή για την Τουρκία",  και αγκαλιάζοντας τον ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ γίνεται συνένοχος με έναν άνδρα που βοήθησε στην άνοδο και την επιβίωση του Ισλαμικού Κράτους», δηλώνει ο Rubin, από το American Enterprise Institute, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nationalist Interest.

Πριν από λίγους μήνες, ο Ρούμπιν έγραψε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «επικρίνει την Τουρκία και υποτιμά την οικονομία της για να γονατίσει τον Ερντογάν με αφορμή την φυλάκιση του πάστορα Andrew Brunson», ωστόσο ο ισχυρός ηγέτης της Τουρκίας αντ' αυτού έγινε εμπιστευτικός φίλος του προέδρου των ΗΠΑ, κάτι που πλέον δεν εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν ρώτησε τον Αμερικανό πρόεδρο σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του τον περασμένο μήνα, να του εξηγήσει γιατί οι αμερικανικές δυνάμεις θα  εξακολουθούσαν να παραμένουν στη Συρία, ακόμη και όταν περατώνονταν η αποστολή τους που ήταν να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Αυτή η συνομιλία τελικά οδήγησε τον Αμερικανό πρόεδρο στην απόφαση του να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία αφήνοντας τα «υπολείμματα» του ISIS στα χέρια της Τουρκίας.

Η απόφαση όμως της αποχώρησης των ΗΠΑ από την Συρία αφήνοντας τους τζιχαντιστές του ISIS στα χέρια της Τουρκίας θεωρήθηκε από τα κέντρα εξουσίας στις ΗΠΑ ως νίκη από την πλευρά της Άγκυρας, η οποία σχεδιάζει μια τρίτη στρατιωτική επιχείρηση που στοχεύει την κουρδική πολιτοφυλακή στη βόρεια Συρία.

«Ο Τραμπ δεν έχει καμία απολύτως ιδέα για την περιφρόνηση με την οποία τον βλέπουν ο Ερντογάν και ο τουρκικός Τύπος», έγραψε ο Rubin, επισημαίνοντας το ίδιο συναίσθημα που τρέφει ο τουρκικός λαός  στις ετήσιες έρευνες για τον αντι-αμερικανισμό στην χώρα αυτή από το ινστιτούτο Pew Research Center, όπου η ευνοιοκρατία των Τούρκων έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών μειώθηκε από περίπου 50% από το 1999 σε 30% μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Αυτοί οι αριθμοί έχουν από τότε καταρρεύσει», πρόσθεσε ο Rubin.

«Επειδή ο ισχυρός ανήρ της Τουρκίας υπόσχεται να νικήσει το ISIS, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι βλέπει αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση ως μαριονέτα των Ηνωμένων Πολιτειών», υπογράμμισε ο Ρούμπιν, σημειώνοντας ότι ο Ερντογάν, δήλωσε μπροστά στους πολιτικούς του οπαδούς ότι το ISIS ήταν δημιούργημα των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες το χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία για την παρέμβαση τους στην περιοχή με σκοπό την εμβάθυνση της ισλαμοφοβίας.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έπεσε επίσης ο ίδιος στην παγίδα του Ερντογάν, έγραψε ο Ρούμπιν, προσθέτοντας ωστόσο ότι κατά τη δεύτερη θητεία του ο Ομπάμα είδε τον Ερντογάν ως αυτό που πραγματικά ήταν: δηλαδή ως «έναν βαθιά διεφθαρμένο ισλαμιστή ιδεολόγο αφιερωμένο στην καταστροφή της φιλελεύθερης τάξης μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και ως έναν παράγοντα τρομοκρατίας και αντισημιτισμού».

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό, οι προσπάθειες του Τραμπ με το ταξίδι του συμβούλου ασφαλείας του έπεισαν και τον τελευταίο δύσπιστο Αμερικανό αξιωματούχο ότι η Τουρκία του Ερντογάν τελείωσε οριστικά από σύμμαχος των ΗΠΑ.

Το μόνο που μένει είναι είτε η φυσική εξόντωση του Τούρκου προέδρου από την Αμερική, είτε μια «σταυροφορία» τύπου Σερβίας 1999 με το ΝΑΤΟ να περικυκλώνει και να εξουδετερώνει τον νέο δυνάστη που μάχεται την δημοκρατία σχεδιάζοντας νέες Οθωμανικές αυτοκρατορίες.

Όλα αυτά βέβαια ενδιαφέρουν άμεσα την Ελλάδα η οποία οφείλει και πρέπει να εκμεταλλευτεί την κόντρα ΗΠΑ-Τουρκίας, η οποία μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα και παράγει αποτελέσματα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Πρωταρχικός μας στόχος η ενδυνάμωση με νέα οπλικά συστήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και στους τρεις κλάδους για να διακόψουμε τα όνειρα του Τούρκου σουλτάνου στην περιοχή μας μια και καλή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...