Σκοπιανό

«Ώρα μηδέν» στη Βουλή: Ζωντανά η συζήτηση & ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Π.Καμμένος: Καλεί σε παραίτηση 101 βουλευτές


Ωρα της αλήθειας σήμερα για τη συμφωνία των Πρεσπών καθώς τίθεται το μεσημέρι σε ονομαστική ψηφοφορία από τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, με το Μέγαρο Μαξίμου να προεξοφλεί 153 θετικές ψήφους.

Μπορεί να περιμέναμε πως θα είχε πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία από χθες, αλλά ο μεγάλος όγκος βουλευτών που ήθελαν να μιλήσουν, έδωσαν παράταση και έτσι η συμφωνία που εκχωρεί τη Μακεδονία στους Σλάβους ψηφίζεται σήμερα.

Η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει στις 14:30 το μεσημέρι και θα είναι ονομαστική. Η κυβέρνηση περιμένει τουλάχιστον 153 “ναι” για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία η ΠΓΔΜ θα μετατραπεί σε “Βόρεια Μακεδονία”, ανοίγοντας τον δρόμο για αναβαθμισμένες εδαφικές διεκδικήσεις.

Η ψηφοφορία θα γίνει μια μέρα μετά τη σκληρή μάχη, με εκατέρωθεν κατηγορίες, ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση και τις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να διαλύσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Συμφωνία των Πρεσπών σε… δόσεις

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα συνεχισθεί και σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, με απόφαση της σύσκεψης του προεδρείου της Βουλής, κατόπιν εισήγησης του προέδρου, Νίκου Βούτση.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου θα αρχίσει στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 14:30, δι’ εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών.

Η απόφαση να γίνει σήμερα η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών πάρθηκε γιατί, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης είχαν μιλήσει μόνο περίπου οι μισοί από τους βουλευτές που είχαν εγγραφεί ως ομιλητές και αν η ψηφοφορία διεξαγόταν απόψε θα έπρεπε να κοπούν τουλάχιστον οι μισοί συνυπολογιζομένων των παρεμβάσεων υπουργών και πολιτικών αρχηγών.

Με δεδομένη τη δέσμευση για άνεση χρόνου στη διαδικασία και την τοποθέτηση όσων βουλευτών το επιθυμούσαν, δεν θα είχε κανένα νόημα -και για τον κόσμο που παρακολουθεί- και δεν θα ήταν σωστό να συνεχισθεί η συνεδρίαση όλη τη νύχτα και να διεξαχθεί η ψηφοφορία το πρωί, αφού δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση ή δέσμευση για το πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι οι ομιλητές, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φθάσουν το μεσημέρι της Παρασκευής κοντά στους 230, περισσότεροι από όσους τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Καλεί σε παραίτηση 101 βουλευτές ο Καμμένος

Σε παραίτηση καλεί ο Πάνος Καμμένος 101 βουλευτές, με ανάρτησή του στο Twitter, λίγες ώρες πριν από την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, στις 14:30 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μάλιστα, σημειώνει ότι θα υπογράψει πρώτος την παραίτησή του! Αργοπορημένος και γεμάτος υποκρισία, ο πρώην ΥΕΘΑ, τελευταία στιγμή προσπαθεί να σώσει ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπιστία του ίδιου και του κόμματός του. Όταν έπρεπε να βγει μπροστά και να μιλήσει δεν το έκανε...

«Μέχρι τις 14:00 μπορούμε να μπλοκάρουμε την ψήφιση της συνθήκης των Πρεσπών παραιτούμενοι 101 βουλευτές, υπογράφω την δική μου παραίτηση πρώτος, αποδείξτε κ Μητσοτάκη ότι δεν θα ανακουφιστείτε με την ψήφο των εφιαλτών ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ», αναφέρει ο Πάνος Καμμένος.

https://twitter.com/PanosKammenos/status/1088694562674147328

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης