Βαλκάνια

«Σκάνε» εξελίξεις στα Βαλκάνια - H Mόσχα δίνει «στεγνά» τον Ζάεφ: «Παίρνει διαταγές από την CIA, διορίστηκε από τον Σόρος»

Σκάνε εξελίξεις στα Βαλκάνια, με την Μόσχα πλέον να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσεις τις ΗΠΑ να αλώσουν την περιοχή μας και το τελευταίο 24ωρο υπάρχει έντονη εγρήγορση στο Κρεμλίνο.

Ο Ζ. Ζάεφ και Α. Τσίπρας αποτελούν κόκκινο πανί για τον Β. Πούτιν, καθώς πρόκειται για τα δύο πρόσωπα που τα δίνουν όλα στην Ουάσιγκτον και στη Γερμανία.

H MOΣΧΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΕΓΝΑ ΤΟΝ ΖΑΕΦ

Όπως αναφέραμε, η Μόσχα είναι αποφασισμένη να εμποδίσει τα ύποπτα σχέδια της Δύσης. Τα Ρωσικά ΜΜΕ που ελέγχονται από τον Ρώσο Πρόεδρο, βγαίνουν μπροστα και προχωρούν σε αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με την ρωσική ιστοσελίδα ‘Γεωπολιτική’ (Геополитике), ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, είναι γνωστό ότι έχει διορισθεί από τον Τζορτζ Σόρος που σημαίνει από την ‘παγκόσμια ελίτ’.

Εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται υπό την επήρεια της CIA. Η ίδια η χώρα βρίσκεται σε μια βαθιά πολιτική κρίση εδώ και μήνες: όχι μόνο για την αλλαγή του ονόματος και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά για το παιχνίδι του αλβανικού παράγοντα που προωθείται από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ που επεκτείνει τη χρήση της αλβανικής γλώσσας σε μια προσπάθεια να την επισημοποιήσει στο κράτος.

Το ρωσικό δημοσίευμα σημειώνει ότι ο ένας από τους πολιτικούς που εκπροσωπούσαν την αντιπολίτευση κατά των επιλογών του Ζάεφ, ο Νίκολα Γκρούεφσκι, κατέφυγε στην Ουγγαρία όπου έτυχε πολιτικού ασύλου.

ΠΑΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί τη Σερβία στις 17 Ιανουαρίου Επτά συμφωνίες συνεργασίας αναμένεται α υπογράψουν Ρωσία και Σερβία στους τομείς της καινοτομίας, κατά την επίσκεψη Putin στο Βελιγράδι την επόμενη εβδομάδα. Όπως δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Nenad Popovic η επίσκεψη του ρώσου προέδρου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα καθώς βάζει τις βάσεις γι μια νέα εποχή συνεργασίας των δύο χωρών..

Όμως πέρα από τις εμπορικές συμφωνίες υπάρχουν και άλλοι λόγοι για την επίσκεψη. Η Μόσχα δεν θέλει επουδενί να δεί την Σερβία να πέφτει στα χέρια της Δύσης.

Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν το τελευταίο διάστημα διαδηλώσεις κατά του Βούτσιτς στη Σερβία. Πίσω από αυτά τα γεγονότα μπορεί να δει κανείς τη σκιά του διάσημου χρηματοδότη George Soros, ο οποίος επενδύει τεράστια ποσά σε Σερβικές οργανώσεις νεολαίας, αντιτιθέμενες στον Βούτσιτες, όπως αναφέρει Ρωσικό δημοσίευμα.

Παρά το γεγονός ότι ο Σέρβος πρόεδρος προσπαθεί να διατηρήσει την αυτοπεποίθηση, βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Σε αυτήν την περίπτωση, το Βελιγράδι αναζητά τη βοήθεια της Μόσχας και λαμβάνει μέτρα προς αυτή τη κατεύθυνση.

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΣΕΡΒΙΑ - Η ΚΙΝΗΣΗ-ΜΑΤ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

Η συμφωνία πρέπει να υπογραφεί στις 17 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Σερβία του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο σέρβος υπουργός Εμπορίου, Ρασίμ Λιάιτς δήλωσε ότι οι δασμολογικές συμφωνίες θα ευνοήσουν την εξαγωγή των σερβικών προϊόντων, ιδίως τους τομείς τυριών, κρέατος, πουλερικών, ορισμένων τύπων αλκοολούχων ποτών, ζάχαρης, σιγαρέτων και αυτοκινήτων.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Σερβία είναι απίθανο να πάρει όλα τα οφέλη στα οποία προσβλέπει.

«Αυτές οι πέντε χώρες θα πρέπει να συμφωνήσουν προκειμένου να προστατεύσουν την παραγωγή τους», δήλωσε ο Λιάιτς, τονίζοντας ότι η Σερβία θα κάνει ό, τι μπορεί για να αυξηθεί ο κατάλογος των προϊόντων εξαγωγής χωρίς τελωνειακούς δασμούς στις χώρες της Ευρασιατικής Ενωσης.

Εάν η συμφωνία υπογραφεί στις 17 Ιανουαρίου, θα μπορούσε να ανοίξει μια αγορά 180 εκατομμυρίων κατοίκων για τη Σερβία.

Ο Λιάιτς πρόσθεσε ότι η συμφωνία δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις συναλλαγές με τις ευρωπαϊκές χώρες, επειδή η Σερβία μέχρι να γίνει μέλος της Ενωσης έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με όποιον θέλει, σημειώνει η σερβική «Politika».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...