Αρχείο

Παγκόσμιο σοκ! Και λίγο πριν γεννηθεί ένα μωρό η μητέρα έχει «δικαίωμα» να κάνει έκτρωση, ψήφισε η Νέα Υόρκη

Νόμος της πολιτείας της Νέας Υόρκης είναι από την προηγούμενη Τρίτη το "θεμελιώδες δικαίωμα" στην άμβλωση, με την εξάλειψη κάθε προστασίας για τα βρέφη μέσα στην κοιλιά της μητέρας μέχρι τη γέννησή τους!

Η γερουσία της πολιτείας με ψήφους 38-24 ψήφισε υπέρ του λεγόμενου «νόμου για την αναπαραγωγική υγεία» την Τρίτη το βράδυ, ένα νομοσχέδιο που είχε παρεμποδιστεί τα προηγούμενα χρόνια από την πρώην Ρεπουμπλικανική Γερουσία . Μετά την ψηφοφορία της Γερουσίας, η συνέλευση ψήφισε και αυτή με ψήφους 92-47.

Το νομοσχέδιο δηλώνει ότι «Κάθε άτομο που μένει έγκυος έχει το θεμελιώδες δικαίωμα να επιλέξει να συνεχίσει την εγκυμοσύνη, να γεννήσει το παιδί ή να κάνει έκτρωση», και εξαλείφει την αναγνώριση από την πολιτεία των βρεφών ηλικίας άνω των 24 εβδομάδων ως πιθανών θυμάτων ανθρωποκτονίας, αφαιρεί την άμβλωση από τον ποινικό κώδικα και επιτρέπει στους εξουσιοδοτημένους πρακτικούς στον τομέα της υγείας εκτός από τους κανονικούς ιατρούς να διαπράξουν αμβλώσεις.

"Έχουμε έναν πρόεδρο ο οποίος έκανε πολύ, πολύ ξεκάθαρο ότι θέλει να ανατρέψει την απόφαση Roe κατά Wade", δήλωσε πριν από την ψηφοφορία η ηγέτης της πλειοψηφίας της ΓερουσίαςAndrea Stewart-Cousins. "Σήμερα, εδώ στη Νέα Υόρκη, λέμε όχι [...] και δεν λέμε απλά όχι. Λέμε ότι εδώ στη Νέα Υόρκη, η υγεία των γυναικών έχει σημασία. Λέμε εδώ στη Νέα Υόρκη, ότι οι ζωές των γυναικών έχουν σημασία. Λέμε εδώ στη Νέα Υόρκη, η απόφαση των γυναικών έχει σημασία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times-Union, το νομοσχέδιο θα επιτρέπει την άμβλωση του "τελευταίου σταδίου" μόνο εάν απειλείται η "υγεία" της μητέρας ή εάν το μωρό θεωρείται μη βιώσιμο, αλλά η Επιτροπή για το δικαίωμα στη ζωή της πολιτείας της Νέας Υόρκης προειδοποιεί ότι ο νόμος θα προχωρήσει ακόμα πιο πέρα στην πράξη.

Το να χαρακτηρίζεται η έκτρωση «θεμελιώδες δικαίωμα» ανοίγει η πόρτα για να ακυρωθεί «κάθε όριο για την άμβλωση» και οδηγεί «τον καθένα να συμμετέχει στην κουλτούρα του θανάτου», προειδοποιεί η ομάδα. Το νομοσχέδιο θα αποτρέπει επίσης τις έγκυες γυναίκες των οποίων τα μωρά θανατώθηκαν ύστερα από βίαιες επιθέσεις να δικαιωθούν δικαστικά.

Το νομοσχέδιο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης των αριστερών πολιτειών που κωδικοποιούν ένα "δικαίωμα" στην άμβλωση εν αναμονή μιας μελλοντικής απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου που θα μπορούσε να αντιστρέψει την απόφαση Roe.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo, ο οποίος έχει υποσχεθεί να προωθήσει την άμβλωση ως μέρος της "πιο προοδευτικής ατζέντας που έχει δει ποτέ η πολιτεία", αναμένεται να υπογράψει το νομοσχέδιο.

Σχολιάζοντας ένα βίντεο που δείχνει τους βουλευτές της Νέας Υόρκης να ξεσπάνε σε ζητωκραυγές μόλις ψηφίστηκε ο νόμος, ένας καθολικός επίσκοπος από το Τέξας χαρακτήρισε την σκηνή αυτή "σκηνή από την κόλαση".

redskywarning.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...