Σκοπιανό

Προσαγωγές πατριωτών στη Θεσσαλονίκη - Οργή Ελλήνων κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και των ΜΑΤ: «Προδότη Παυλόπουλε - Βγάλτε το εθνόσημο» (βίντεο) (upd)

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν περιμετρικά του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μεταξύ Ελλήνων που διαμαρτύρονται αηδιασμένοι από την άνευ όρων παράδοση της Μακεδονίας.

Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με τους άνδρες του ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών.

Άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές διαδηλωτών.

Νωρίτερα είχαν σημειωθεί άλλα επεισόδια και είχαμε αποδοκιμασίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και αργότερα κατά της Κατερίνας Νοτοπούλου και του Σωκράτη Φάμελλου.

Από το απόγευμα της Κυριακής συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν περίπου 400 πολίτες στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής, σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

https://youtu.be/mzN547GHf_4

https://youtu.be/6KNcCkAEx5I

https://youtu.be/17Uiojzkzvg

https://youtu.be/17Uiojzkzvg

ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Μυρίζει μπαρούτι στη Θεσσαλονίκη ενόψει της άφιξης του Προκόπη Παυλόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής σε εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της συμπρωτεύουσας - Ένταση, χημικά και ξύλο έξω από το κτίριο

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγo μετά τις 18.00 το απόγευμα, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε αποκλείσει το κτίριο, για να μπουν στα ενδότερα.

Στόχος τους να φτάσουν στον Προκόπη Παυλόπουλο, πριν μιλήσει στην εκδήλωση για την Ημέρα μνήμης των Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Να διαμαρτυρηθούν και να του ζητήσουν να μην υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών που υπερψηφίστηκε στη βουλή.

Η ομάδα των διαδηλωτών απωθήθηκε από τη Αστυνομία με χρήση χημικών. Ο κόσμος όμως παρέμεινε στο σημείο και συνέχιζε να φωνάζει συνθήματα κατά του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ετσι, ο Προκόπης Παυλόπουλος μπήκε από την πίσω πόρτα.

Λίγο μετά τις 20:00 η ένταση φούντωσε ξανά.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα στο κάλεσμά τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Αξιότιμε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλε,

Γνωρίζετε πολύ καλά και έχετε ο ίδιος δηλώσει, πως η Ελλάδα αποτελεί την μόνη νησίδα περιφερειακής σταθερότητας σε μια ευρύτερη περιοχή που κατακλύζεται από την δράση δυνάμεων αναθεωρητικών, που επιμένουν σε αλυτρωτικές βλέψεις ικανές να πυροδοτήσουν ένα ντόμινο αλλαγής συνόρων.

Ως Πρώτος Πολίτης αυτής της χώρας, έχετε καθήκον να αποτρέψετε αυτόν τον κίνδυνο, με την κύρωση αυτής της συμφωνίας . Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί μια τέτοια εξέλιξη βάζει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη και την επιβίωση της χώρας, καθώς και των μελλοντικών γενεών που θα κληθούν να ζήσουν σε εποχές σκοτεινές».

Οι πρώτες εικόνες των επεισοδίων

https://youtu.be/7hGyyDTPMv8

https://youtu.be/hIY2vTf2S_I

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν να απομακρύνουν τον κόσμο, που όμως παραμένει στο σημείο. Όλοι θέλουν να πλησιάσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του στείλουν το μήνυμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν πως έρχεται η αυτοκινητοπομπή του Προκόπη Παυλόπουλου…

https://youtu.be/vdj00Eqd0aE

https://youtu.be/JXgWf8pWrB0

https://youtu.be/dY9C5w0P0d4

Τα «άκουσαν» Νοτοπούλου και Φάμελλος

Έντονα αποδοκίμασαν οι διαδηλωτές την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Σωκράτη Φάμελλο κατά την άφιξη τους στο Μέγαρο Μουσικής για την εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

https://youtu.be/c2bI_Z8oBhs

Οδοφράγματα προς το Μέγαρο Μουσικής

Οι διαδηλωτές τοποθέτησαν κάδους και ξύλα, ώστε να μην περνούν από το δρόμο Ι.Χ. αυτοκίνητα προς το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

“Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική”

Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Η κινητοποίησή τους, οργανώθηκε μόλις έγινε γνωστή η άφιξη του Προκόπη Παυλόπουλου.

Από τις ύβρεις δεν γλίτωσαν ούτε οι άντρες των ΜΑΤ. Οι τελευταίοι προσπαθούσαν την ώρα των επεισοδίων να δώσουν τέλος με τις ασπίδες τους, αλλά όταν τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν, έκαναν χρήση χημικών και άρχισαν τα χτυπήματα…

https://youtu.be/ssXnBbbriAc

https://youtu.be/yahWssHVCcU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ