Βαλκάνια

«Κεραυνοί» Πούτιν κατά Κοσόβου: «Θα υπερασπιστούμε την Σερβία!» -Τελεσίγραφο στη Πρίστινα - Αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού

Μίλησε και προειδοποίησε ο Ρώσος ηγέτης και εγγυητής της σερβικής ασφάλειας από το Βελιγράδι, απευθυνόμενος στους Αλβανούς τονίζοντας  για την τήρηση του ψηφίσματος 1244 του ΟΗΕ για το Κόσοβο, το οποίο έχει παραβιαστεί πολλάκις από τους ίδιους.

 «Πρέπει να τηρηθεί το διεθνές δίκαιο. Η μη τήρηση της απόφασης 1244 είναι επικίνδυνη», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος και όποιος κατάλαβε ...κατάλαβε.

"Είμαστε υπέρ και των δύο πλευρών να δεχθούμε μια λύση για το Κοσσυφοπέδιο σύμφωνα με την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", δήλωσε ο Πούτιν.

Πρόσθεσε δε ότι οι τελευταίες κινήσεις της Πρίστινα με την εισαγωγή φόρων και την δημιουργία τακτικού  στρατού του Κοσσυφοπεδίου, έχουν προκαλέσει σοβαρή ανησυχία στην Μόσχα.

"Η Ρωσία μοιράζεται την ανησυχία της σερβικής ηγεσίας και των πολιτών επειδή αυτές οι κινήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων", πρόσθεσε ο Πούτιν.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΡΑΜΑ

Σήμερα παρεμπιπτόντος ο γνωστός μας Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα απάντησε σε σχολιαστή στο Facebook, ο οποίος επέκρινε τον νέο υπουργό Παιδείας Besa Shahini με καταγωγή από το Κόσοβο, προειδοποιώντας για την πλήρη  ένωση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας σε ένα ενιαίο κράτος, με τον Πούτιν να ευρίσκεται στο Βελιγράδι.

Ο ντόρος σύμφωνα με τον εν λόγω Αλβανό σχολιαστή, αφορά  τον νέο υπουργό Παιδείας (Κοσοβάρος), ο οποίος κατά τον ίδιο πρέπει πρώτα να μάθει Αλβανικά και μετά να ασκήσει τα καθήκοντα του.

Οι Αλβανοί κοροϊδεύουν τους Κοσοβάρους για την ομιλία τους η οποία διαφέρει από την καθομιλουμένη στην Αλβανία.

«Πηγαίνετε και μάθετε Αλβανικά στον Υπουργό σας», έγραψε ο σχολιαστής, προτρέποντας τον Ράμα να αντιδράσει.

«Θεέ μου! 4 λέξεις 3 λάθη για να  γελοιοποιήσουμε την καθομιλουμένη αλβανική γλώσσα του Κοσσυφοπεδίου! Αλλά να το συνηθίσουν κάποιοι αυτό, να συνηθίσουν στα νέα διόδια, εσύ και πολλοί σαν εσένα, θα πρέπει να προσαρμοστείτε γρήγορα κάτω από την ίδια στέγη με το Κοσσυφοπέδιο", ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού Ράμα.

Ο Μπεσά Σαχίνι διορίστηκε πρόσφατα Υπουργός Παιδείας στην Αλβανία, με την απόφαση του Έντι Ράμα για τις πρόσφατες αλλαγές στην κυβέρνηση της Αλβανίας.

Χθες ο Φατμίρ Λιμάι, Αλβανός συντονιστής των δύο κυβερνήσεων (Κοσόβου-Αλβανίας), είπε ότι «το πρώτο σχέδιο των δύο χωρών είναι τα κοινά σύνορα και το δεύτερο είναι αυτό (η τελωνειακή ένωση)".

Η ουσία  αφορά λοιπόν την υλοποίηση του σχεδίου ένωσης Κοσόβου–Αλβανίας για αρχή, διότι υπάρχει και συνέχεια και ονομάζεται Πρέσεβο (Νότια Σερβία), το οποίο όπως δείχνουν τα πράγματα θα αποτελέσει το επόμενο πεδίο σύγκρουσης των δύο πλευρών.

Μάλιστα  ο επικεφαλής των Αλβανών της Κοιλάδας του Πρέσεβο ή Ανατολικού Κοσόβου (Νότια Σερβία)  Shpend Ahmeti,  ζητά διάλογο με τη Σερβία, για τα.. δικαιώματα των πολιτών της κοιλάδας του Πρέσεβο, κινούμενος στην λογική της μελλοντικής αυτονομίας της περιοχής και αργότερα της απόσχισης της.

«Θα πρέπει να είμαστε  μέρος της λύσης, αν θέλουμε διαρκή ειρήνη και σταθερότητα», δήλωσε ο Αχμέτι σε μια συνέντευξη του, όπως αυτή που επικράτησε στο Κόσοβο.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει UCK του Πρέσεβο, οι άνδρες του οποίου συμμετείχαν το 1999 στο πόλεμο του Κοσόβου.

Ο ηγέτης των Αλβανών του Πρέσεβο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρώτη συνεδρίαση της αλβανικής αντιπροσωπείας του Πρέσεβο με αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, οι οποίες μίλησαν (άκουσον-άκουσον) για μια βιώσιμη και συνολική συμφωνία.

Πρόκειται για ένα τεράστιο παιχνίδι το οποίο διαδραματίζεται στην περιοχή μας ειδικά το τελευταίο διάστημα, με την δημιουργία της αποκαλούμενης Μεγάλης Αλβανίας η οποία έχει τις ευλογίες εκτός της δύσης και της Τουρκίας.     

Πληροφορίες φέρουν και τους Γερμανούς να κινούνται παρασκηνιακά και να πιέζουν μαζί με τους Αμερικανούς, Βρετανούς και Τούρκους για την πλήρη διάλυση της Σερβίας (απόσχιση Πρέσεβο), και την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, για τα δικά τους συμφέροντα που θέλουν την Ρωσία εκτός Βαλκανίων.

Στο Βελιγράδι όμως ο Σέρβος πρόεδρος Α. Βούτσιτς μιλώντας στον Ρώσο ηγέτη ανέφερε ότι: «χωρίς τη Ρωσία δεν θα υπάρξει λύση στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Πούτιν του απάντησε ότι κάποιοι πρέπει να σεβαστούν την απόφαση 1244 του ΟΗΕ για την πρώην σερβική επαρχία.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία ήταν πάντα ενεργή στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου . «Η ΕΕ είναι ο επικεφαλής του διαλόγου, αλλά υπάρχει χαμηλό επίπεδο συνεργασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Πρέπει να τηρηθεί το διεθνές δίκαιο. Η μη τήρηση της απόφασης 1244 είναι επικίνδυνη»,δήλωσε ο Πούτιν και το εννοεί διότι η Σερβία είναι φαινομενικά ότι του απέμεινε στα Βαλκάνια και θα την υπερασπιστεί όπως έκανε και με την Συρία.

Πολλοί ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι Αμερικανοί και Ρώσοι θα κονταροχτυπηθούν άγρια στην περιοχή των Βαλκανίων, ειδικά πάνω από τα βόρεια ελληνικά σύνορα, ενώ μετά τις χθεσινές δηλώσεις άλλων Αλβανών για τον UCC και του  «Τσάμικου κράτους», απειλείται και η Ελλάδα από τους εθνικιστές Αλβανούς που διάγουν περίοδο... μεγάλης εθνικής ανάτασης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...