Κυβέρνηση

Κατρούγκαλος για τα χημικά στο Σύνταγμα: Η αστυνομία ενήργησε με βάση τα πρωτόκολλα

Την εκτίμηση ότι η αστυνομία το μεσημέρι της Κυριακής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία όταν έκανε μεγάλη χρήση χημικών «ενήργησε με βάση τα στάνταρ πρωτόκολλά της και έτσι έκανε» διατύπωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι «δεν θα ακούσετε από μένα ότι μια διαδήλωση είναι κακή και τα χημικά είναι καλό».

Κατά τον κ. Κατρούγκαλο «υπήρχε μια ομάδα δεκάδων ανθρώπων που βεβήλωναν τη σημαία φορώντας της, φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες πετούσαν μολότοφ και πέτρες ήταν απομονωμένοι στον Άγνωστο Στρατιώτη για να προστατεύσουν τη Βουλή» προσθέτοντας πως «οι περισσότεροι που ήρθαν για να διαδηλώσουν ήρθαν ειρηνικά».

Στην ερώτηση γιατί δεν έγινε προσπάθεια σύλληψής τους, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε «πώς να τους πιάσουμε σε μια διαδήλωση; Αυτό θα ήταν ακόμα χειρότερο να κάνει επέμβαση η αστυνομία εκεί που ήταν γυναίκες και παιδιά, Πώς θα γινόταν αυτό;».

Ερωτηθείς αν το συλλαλητήριο της Κυριακής θα το λάβει υπόψη της η κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών απάντησε ότι «θα πάρουμε υπόψη τη συγκέντρωση. Ακόμα και όταν κατεβαίνουν λίγοι άνθρωποι το κάνουμε. Όταν όμως περιμένεις να έρθουν 3000 πούλμαν και έρχονται 360 είναι 10 φορές μικρότερη από τις προσδοκίες και θα το λάβουμε και αυτό υπόψη».

«Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που δεν έχει διαβάσει τη Συμφωνία. Όταν υπάρχει παραπλάνηση του κόσμου αυτό πρέπει να το λαμβάνεις σοβαρά υποψη σου» κατέληξε για το θέμα ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...