Αρχείο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιοι είναι οι τρομοκράτες που χτύπησαν την Εκκλησία - Τι σχέση έχουν με την Χιλή - Διεθνές δίκτυο σκορπά τον τρόμο στην Ελλάδα

Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Απορίες δημιούργησε το γεγονός πως η ανάληψη ευθύνης για το τρομοκρατικό χτύπημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στις 27 Δεκεμβριου έγινε σε ισπανική ιστοσελίδα από μια άγνωστη οργάνωση.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έκανε ρεπορτάζ και σας παρουσιάζει το προφίλ και τα κίνητρά της.

"Δεν είμαστε εδώ για την επίλυση προβλημάτων, αλλά για να τα δημιουργήσουμε, είμαστε ένα αμείλικτο όργανο εκδίκησης. Αφιερώνουμε την επίθεσή μας στη μνήμη του πολεμιστή Kevin Garrido", αναφέρει η ομάδα που στη Χιλή στις 4 Ιανουαρίου τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στην πρωτεύουσα της χώρας,Σαντιάγο.

Πως συνδυάζεται αυτό το χτύπημα με την τρομοκρατική επίθεση στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι;

Η ίδια η ομάδα ανέφερε ότι “η απειλή αποτελεί ένα βακτήριο που λειτουργεί σε διεθνές επίπεδο με συνεργούς στο Μεξικό, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Σκωτία, την Ισπανία και την Ελλάδα”.

Η «Εικονοκλαστική (ή Εικονομαχική κατά άλλη μετάφραση) Σέχτα» που ανέλαβε την ευθύνη για την ακρίβεια έχει αναλάβει την ευθύνη από την περασμένη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης αναφέρουν:

"Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου αφήσαμε μια βόμβα στην πόρτα της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου στην καρδιά της Αθήνας. Στο κέντρο μιας φαινομενικά «ασφαλούς» και παρακολουθούμενης περιοχής και σε κλίμα αντιτρομοκρατικής υστερίας, εισήλθαμε και εγκαταλείψαμε την περιοχή χωρίς κανένα πρόβλημα, καταστρέφοντας την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Το χριστουγεννιάτικο δώρο μας αποτελείτο από ένα κουτί που περιείχε ένα κουτί αναψυκτικού γεμάτο με μαύρη σκόνη που είχε κολλημένα με καλώδιο δύο μπουκάλια με βενζίνη (500 ml και ενός άλλου 250ml) και μια χούφτα καρφιά . Η συσκευή είχε ένα διπλό σύστημα ενεργοποίησης, για πρώτη φορά ένα ρολόι χρονόμετρο και το άλλο ένα honeypot που προκάλεσε την έκρηξη”

Η δήλωση καταλήγει με την ακόλουθη διακήρυξη: «Δεν είμαστε μια χούφτα ευγενών επαναστατών ή μια καλοπροαίρετη αντάρτικη ομάδα που αγωνίζεται για δικαιοσύνη, ισότητα ή κάποια άλλη ανθρωπιστική ψευδαίσθηση. Δεν είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα, αν δεν τα δημιουργήσουμε, είμαστε ένα αδυσώπητο όργανο εκδίκησης της Άγριας Φύσης. Αφιερώνουμε την επίθεσή μας στη μνήμη του πολεμιστή Kevin Garrido, που ζεί για πάντα στη μνήμη μας και στις πράξεις μας. Ενισχύστε τους ατομικιστές σε πόλεμο! Βοηθήστε δυνατά τους αδελφούς και τις αδελφές μας της Αμερικής και της Ευρώπης! Τίποτα δεν έχει τελειώσει, θα επιστρέψουμε ...”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης